Κοροναϊός: Στους 5 οι νεκροί στην Ισπανία

Πέντε είναι οι νεκροί λόγω κοροναϊού στην Ισπανία ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 80, φθάνοντας τα 345, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι ισπανικές αρχές.

Οι νεκροί «ήταν όλα πρόσωπα υψηλού κινδύνου», ηλικιωμένα ή πάσχοντα από άλλες παθολογίες, υπογράμμισε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο Φερνάντο Σιμόν, υπεύθυνος του εθνικού κέντρου για τον συντονισμό έκτακτων υγειονομικών καταστάσεων.

Μετά τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε χθες, Πέμπτη, το βράδυ, καταγράφηκαν 82 νέα κρούσματα, το σημαντικότερο άλμα μέσα σε μια ημέρα από την αρχή της επιδημίας, που ξέσπασε τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

Δύο εστίες έχουν εντοπισθεί από χθες, Πέμπτη, σε δύο κέντρα υποδοχής ηλικιωμένων στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια της ισπανικής πρωτεύουσας, οι οποίες μπορεί «να εμφανίσουν σημαντικότερη θνησιμότητα», πρόσθεσε ο Σιμόν, ο οποίος πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου κλεισίματος αυτού του είδους των κέντρων.

Μια 99χρονη γυναίκα και ένας 76χρονος άνδρας, οι οποίοι φιλοξενούνταν σ’ αυτά τα δύο κέντρα, απεβίωσαν, ανακοίνωσε η περιφέρεια της Μαδρίτης χθες, Πέμπτη, το βράδυ και σήμερα το πρωί. Η ανακοίνωση πέντε θανάτων αυτή την εβδομάδα, ο πρώτος από τους οποίους είχε συμβεί στις 13 Φεβρουαρίου, ανησυχεί την ιατρική κοινότητα επειδή αποδεικνύει πως ο ιός κυκλοφορούσε για εβδομάδες μέσα στη χώρα.

«Οι νεκροί αυτοί φαίνεται ότι αποδεικνύουν πως ο ιός είχε φθάσει νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζαμε», δήλωσε στην εφημερίδα El Pais ο Άντονι Τρίγια, επικεφαλής της υπηρεσίας προληπτικής ιατρικής και επιδημιολογίας του Hospital Clinico της Βαρκελώνης.

«Τα κρούσματα που βλέπουμε τώρα είναι τα πιο σοβαρά κρούσματα λοιμώξεων οι οποίες συνέβησαν πριν από εβδομάδες. Πόσα είναι; Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε. Πότε εκδηλώθηκαν; Δεν γνωρίζουμε ούτε αυτό», πρόσθεσε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Αναφορές ότι ένοπλος έφηβος απείλησε μαθήτρια – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του, ασφαλές το κορίτσι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εταιρείες προειδοποιούν για μεγαλύτερες δυσκολίες, εάν οι δασμολογικές απειλές του Τραμπ κλιμακωθούν
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου στο Πολύκαστρο – Δεν σημειώθηκε τραυματισμός, κλειστή για περίπου δυο μήνες θα παραμείνει η γραμμή
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τρίκαλα: Καταγγελία ζευγαριού για κρυφή κάμερα σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Μεταβολή της κατηγορίας και μείωση της ποινής για την 42χρονη που πέταξε καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγό της
12 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Δημάκης: «Ήταν πολλές ώρες νεκρός, βρέθηκε σε ακαμψία»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Ο δρόμος της Σερβίας προς την ένταξη είναι το κράτος δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Το Κρεμλίνο απορρίπτει την ιδέα ανταλλαγής κατεχόμενων εδαφών με την Ουκρανία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας παρασκεύαζαν και διακινούσαν νοθευμένα έλαια
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χρηστίδης: Η συμμαχία ΝΔ – Σπαρτιατών ήταν αυτή που οδήγησε στην εκλογή Τασούλα ως Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025