Κοροναϊός: Τι αλλάζει σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα , επίδομα γέννας, επίδομα ενοικίου

Ο κοροναϊός επηρεάζει και… το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το επίδομα ενοικίου.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων οχύρωσης απέναντι στην επιδημία του κοροναϊού CoVID-19, αποφασίστηκε να παραταθεί για έναν μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων αυτών, η οποία έληξε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Κοινώς, δίνεται παράταση ενός μηνός στις περιπτώσεις που απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης για την καταβολή του επιδόματος. Αυτή η απόφαση ελήφθη γιατί υπάρχει διαδικασία υποβολής αίτησης μέσω Δήμων ή Κέντρων Κοινότητας.

Όσον αφορά το επίδομα γέννας αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους η προθεσμία των τριών (3) μηνών για την υποβολή αίτησης χορήγησης του.

Παράλληλα, αναστέλλονται για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προθεσμίες για το επίδομα γέννησης σε ότι αφορά την κατάθεση δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας των δήμων. Ειδικότερα εφόσον δεν έχει υποβληθεί ως τις 11 Μαρτίου νέα αίτηση γα τη χορήγηση του επιδόματος του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» του άρθρου 235 του ν. 4389/2016 (Α΄ 94) ή εφόσον δεν υποβληθεί η αίτηση αυτή ηλεκτρονικά απευθείας από τους ίδιους τους αιτούντες μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου του ανωτέρω προγράμματος, παρατείνεται για έναν μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος αυτού, η οποία έληξε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.