Κορονοϊκός – ΕΠΙΣΗΜΟ: Ανακοινώνονται νέα μέτρα

Νέα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού… επισημοποίησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια:

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις.

Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης».

Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να εφαρμόζει το μοντέλο του τοπικού lockdown το οποίο ήδη επιβλήθηκε στον Πόρο και στον Αμπελώνα Λάρισας, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί ότι καθίσταται υποχρεωτικό το τεστ για τους επισκέπτες από τη Μάλτα.

Επίσης, σήμερα αναμένεται να αποσαφηνίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση ότι δεν θα επιτραπούν οι λιτανείες ( τις οποίες η Εκκλησία φέρεται αποφασισμένη να κάνει ), όπως και τα πανηγύρια εν όψει 15αύγουστου, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί η απαγόρευση ορθίων στα μπαρ.

Κατά τις ίδιες πηγές, είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η αναστολή αδειών του υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και πιο αυστηρά μέτρα για την τέλεση μυστηρίων όπως οι γάμοι και οι βαφτίσεις, με μεγαλύτερο περιορισμό των προσκεκλημένων στα μυστήρια. Επίσης, εξετάζεται η επαναφορά των SMS για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και το κλείσιμο νυχτερινών κέντρων και μπαρ, αρκετά νωρίς.

https://staging.newsique.gr/koronoios-metra-vomva-kai-skliro-plan-v-krisimi-tilediaskepsi-simera/