Κορονοϊός: 161 νεκροί στην Ελβετία και 18 στη Ρουμανία – Πρώτος θάνατος στην Αρμενία

O αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό στην Ελβετία έφθασε τις 10.000 και ιατρικές μονάδες του στρατού βοηθούν τα νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν την επιδημία που εξαπλώνεται.

Η χώρα είχε καταγράψει μέχρι σήμερα το πρωί 10.714 κρούσματα και 161 θανάτους από τον κορονοϊό, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας.

Στους 18 οι νεκροί στη Ρουμανία

Επίσης στους 18 έφτασαν οι νεκροί στη Ρουμανία. Τελευταίο θύμα μια 76χρονη γυναίκα, η οποία αντιμετώπιζε χρόνιες παθήσεις και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της περιφέρειας Κλουζ, όπως ανακοίνωσε η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (SCG) για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις υπέγραψε το διάταγμα για τον διορισμό του Νέλου Τατάρου ως υπουργού Υγείας. Είχε προηγηθεί σήμερα το πρωί η παραίτηση του Βίκτορ Κοστάκε από τη θέση του υπουργού Υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από 130 ιατροί και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα έχουν μολυνθεί από τον Covid-19, μεταξύ των οποίων 90 στη Σουτσεάβα και 36 στο Βουκουρέστι.

1ος θάνατος στην Αρμενία

Μια 72χρονη γυναίκα είναι το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Αρμενία, η οποία έχει μέχρι τώρα 290 κρούσματα.