Κορονοϊός: 19 κρούσματα σε δημοτικό γυμναστήριο στη Θεσσαλονίκη – Τι λέει μία εκ των ασθενών

Το δημοτικό γυμναστήριο στο δήμο Νεάπολης – Συκεών αποδείχθηκε υγειονομική βόμβα. 16 νεαροί αθλητές έχουν μολυνθεί από κορονοϊό και ακόμη τρεις προπονητές.

Μία εξ’ αυτών, η προπονήτρια της ομάδας Τζούντο που βρέθηκε θετική, η Βαρβάρα Ακριτίδου, αποκαλύπτει στο LIVE NEWS ότι μόλις την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να μην κατέβει η ομάδα της σε αγώνες στην Αθήνα.

«Ακούσαμε για 15 παιδιά που είναι θετικά. Το Σαββατοκύριακο είχαμε αγώνες. Εμείς είμαστε το τμήμα Τζούντο. Θεωρώντας με τόσα κρούσματα δίπλα, δεν είναι σωστό να κατέβουμε στην Αθήνα για αγώνες χωρίς κάνουμε τεστ και με αίσθημα ευθύνης λέω, ‘παιδιά αν δεν κάνουμε τεστ όλοι, δεν θα πάει κανένας’. Το Σάββατο το πρωί λοιπόν, όντας όλοι ασυμπτωματικοί, πηγαίνουμε σε ένα διαγνωστικό και τα 2 είναι θετικά. Από τα 19 δηλαδή κρούσματα, τα 17 είναι στο διπλανό σύλλογο και 2 είναι δικά μας».

Οι 11 από τους αθλητές είναι ανήλικα παιδιά, ενώ τα υπόλοιπα κρούσματα αφορούν 5 φοιτητές και 3 προπονητές.

«Έχουμε φοβερή έξαρση γιατί σας λέω υπάρχει φοβερή ανευθυνότητα και από τους πολίτες. Εγώ σας λέω, θα μπορούσε, γιατί δεν είχε κανένας σύμπτωμα, να κατέβουμε στην Αθήνα και να κολλήσουμε το σύμπαν».

Είμαι σε καλή κατάσταση

Η κ. Ακριτίδου ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία της και το περνάει ήπια, όπως και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα της.

Έκλεισε γυμναστήρια και πολιτιστικά κέντρα ο δήμος

Η ανησυχία είναι διάχυτη, με την ανεξέλεγκτη έξαρση κρουσμάτων που παρουσιάζεται τα τελευταία 24ωρα.

Ανάστατοι γονείς το πρωί της Δευτέρας, έτρεξαν στα σχολεία να πάρουν τα παιδιά τους, ενώ καταγγέλλουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τα κρούσματα μέχρι και σήμερα το πρωί.

Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, δεν έχει λάβει καμία οδηγία από τον ΕΟΔΥ και έτσι αποφάσισε μόνος τους να κλείσει όλα τα γυμναστήρια και τα πολιτιστικά κέντρα σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την διασπορά.

Εκτός από τα σχολεία και τα γυμναστήρια του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, απολύμανση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο και σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες, καθότι εντοπίστηκαν θετικοί και υπάλληλοι του δήμου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

-Ad-