Κορονοϊός: 20 εκατομμύρια Αμερικανοί μπορούν να εμβολιαστούν μέχρι τέλος του χρόνου

Αισιοδοξία πως οι ΗΠΑ θα είναι σε θέση να προχωρήσουν σε εμβολιασμό τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων πολιτών μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer.

Όπως τόνισε ο Στίβεν Χαν, επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η υπηρεσία θα κινηθεί γρήγορα ύστερα από αξιολόγηση στις 10 Δεκεμβρίου του εμβολίου κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε η Pfizer και έως τα τέλη αυτής της χρονιάς μπορούν να εμβολιαστούν 20 εκατ. Αμερικανοί.

Ο Χαν αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, αλλά δήλωσε πως ελπίζει ότι θα υπάρξει μια απόφαση από τη ρυθμιστική αρχή τον Δεκέμβριο.

Μόλις η FDA εγκρίνει ένα εμβόλιο, «Θα είμαι ο πρώτος στη σειρά και θα ενθαρρύνω την οικογένειά μου να κάνει το εμβόλιο», δήλωσε ο Χαν σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο Χαν είπε επίσης ότι είχε μια «πολύ καλή συζήτηση» σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον προσωπάρχη Μάρκ Μέντοουζ αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ενός εμβολίου.

Πολλοί αξιωματούχοι ομοσπονδιακών υπηρεσιών αναμένουν την έγκριση του εμβολίου εντός μερικών ημερών μετά τη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου, αν και αξιωματούχος της FDA δήλωσε πρόσφατα ότι η απόφαση για έγκριση μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ