Κορονοϊός – 27 νεκροί στην Ελλάδα: Είχε πεθάνει εδώ και 8 ημέρες αλλά δηλώθηκε σήμερα

Τους 27 έφτασαν οι νεκροί λόγω κορονοϊού στη χώρα μας καθώς έχασε τη ζωή του ένας άνδρας που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τετάρτη, 18 του μηνός, ωστόσο ο θάνατός του… έμπλξε στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, σύμφωνα με το protothema.gr

Πιο συγκεκριμένα, αντί να δηλωθεί στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ και η αναφορά βρέθηκε τυχαία… σήμερα, Πέμπτη, οκτώ ημέρες μετά τον θάνατό του.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες για την ηλικία του νεκρού, αν είχε νοσηλευτεί σε ΜΕΘ και αν υπέφερε από κάποιο χρόνιο νόσημα.

Νωρίτερα, στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά 892.

57 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 54 εξ αυτών διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες, με υποκείμενα νοσήματα.

4 νεκροί σε 24 ώρες

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένας ένας άντρας από τη Δαμασκηνιά είναι το 24ο θύμα στη χώρα μας.

Επίσης, στον Ευαγγελισμό έχασε τη ζωή του το πρωί άνδρας 70 ετών από κορονοϊό με υποκείμενα νοσήματα. Πρόκειται για το 25ο θύμα στη χώρα μας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν κάτοικος Γλυφάδας.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ένας 46χρονος στρατιωτικός είναι το δεύτερο θύμα του κορονοϊού στην Ξάνθη. Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν.

Πρόκειται για τον πρώτο στρατιωτικό θύμα του κορονοϊού, ο οποίος υπηρετούσε στο Δ΄ ΣΣ στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.