Κορονοϊός: 28χρονος Έλληνας γιατρός δίνει μάχη με τον ιό

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε πριν λίγες ώρες ένας Ελληνας γιατρός που μάχεται κατά της πανδημίας στο Τολέδο της Ισπανίας.

Ο 28χρονος Νίκος Παλιαρούτης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, περιγράφοντας όλα όσα ζει τις τελευταίες ώρες στη μάχη απέναντι στον κορονοϊό.

Πριν πέντε μέρες ο Νίκος, ειδικευόμενος γιατρός στο Τολέδο άρχισε να καταρρέει, καθώς πίστευε πως φταίει η κούραση που προκαλείται από την εξέταση περισσότερων από 20 ασθενείς με κορονοϊό ημερησίως.

«Όλη η ιστορία ξεκίνησε με τον κορονοϊό, όταν εγώ έκανα ένα rotation στην παθολογική κλινική, όπου έβλεπα ασθενείς στον όροφο. Εγώ έβλεπα αυτούς τους ασθενείς, έβλεπα 15 – 30 την μέρα. Είμαι στο επίκεντρο της πανδημίας, ήμουν εκτεθειμένος σε ασθενείς με κορονοϊό κάθε μέρα. Είναι ένας πόλεμος εκεί μέσα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έλληνας γιατρός.

Ο 28χρονος Έλληνας γιατρός ζει μόνος του στο Τολέδο, μακριά από την οικογένειά του, η οποία μένει στον Πειραιά. Μιλά μαζί τους και προσπαθεί να τους ηρεμήσει για την κατάσταση που βιώνει. Οι άνθρωποι αγωνιούν όταν ακούνε ότι η Ισπανία ξεπερνά τους 743 νεκρούς και τα 5.500 κρούσματα μόνο σε μια μέρα.

Ο Νίκος βρίσκεται στην Ισπανία εδώ και 10 μήνες , καθώς κάνει την ειδικότητα του στην αλλεργιολογία. Το όνειρό του, όμως, έγινε εφιάλτης, όταν ξέσπασε η πανδημία και το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται αναγκάστηκε να τον ρίξει στη μάχη, καθώς τα κρούσματα αυξάνονταν λεπτό με το λεπτό.

«Τις τελευταίες μέρες με πήρε λίγο από κάτω γιατί εγώ λέω ήρθα εδώ να δουλέψω, ήρθα να ειδικευτώ και αρρωσταίνω από τη έκθεσή μου στο νοσοκομείο που ήταν υπερβολική. Θα έπρεπε να με είχαν προστατεύσει», επισημαίνει ο Έλληνας γιατρός.