Κορονοϊός: 3 νέα μέτρα τις επόμενες ώρες για να μην περάσουμε στο κακό σενάριο

Επιλέξτε για ποιόν λόγο θα βγείτε σήμερα από το σπίτι. Αυτό, σε απλή μετάφραση θα είναι το μήνυμα των νέων, πιο αυστηρών μέτρων στην κυκλοφορία των πολιτών που θα ανακοινωθούν το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας από την κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μελετήσει ενδελεχώς τα στοιχεία που έρχονται από την ηλεκτρονική καταγραφή των μηνυμάτων SMS από πολίτες προς το 13033 αλλά και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι ένας σημαντικός αριθμός πολιτών αξιοποιεί τη δυνατότητα άδειας εξόδου όχι μία, ούτε δύο, αλλά μέχρι και έξι φορές την ημέρα! Αλλοι, πάλι, γράφουν την ώρα εξόδου από το σπίτι τους, αλλά… ξεχνούν να επιστρέψουν.

Στη βάση όλων αυτών, αλλά και με δεδομένο ότι σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, εισερχόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο, όπου θα φανεί με τρόπο πιο καθαρό ποιά είναι η ταχύτητα εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση αυστηροποίησης των μέτρων. Αυτά που πρόκειται να ανακοινωθούν, το αργότερο ως το Σάββατο, λένε οι πληροφορίες, είναι τα εξής:

-Ad-
  1. Mείωση του αριθμού των μετακινήσεων. Το πιθανότερο είναι ότι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν έως δύο μηνύματα ημερησίως και σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορούν να βγαίνουν όποτε θέλουν και για όποιον λόγο θέλουν.
  2. Συγκεκριμενοποίηση του χρόνου παραμονής εκτός σπιτιού. Το μέτρο αυτό, αν και έχει αποφασιστεί, εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, γιατί θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες όπως πχ πάνε στο φαρμακείο ή στο σούπερ μάρκετ, όπου ακριβώς λόγω των υφιστάμενων μέτρων, μπορεί να περιμένουν και μία ώρα ή ακόμα περισσότερο στην ουρά…
  3. Την κατάργηση της χειρόγραφης δήλωσης για έξοδο από το σπίτι. Και αυτό γιατί, στους ελέγχους που γίνονται στον δρόμο, έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί γράφουν την ώρα με μολύβι, προκειμένου να την αλλάζουν στη συνέχεια… Από το μέτρο η κυβέρνηση προσανατολίζεται να εξαιρέσει τους ηλικιωμένους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και είτε δεν γνωρίζουν, είτε δυσκολεύονται να αποστείλουν SMS.