Κορονοϊός 800 ευρώ: Δείτε ΕΔΩ πως θα κάνετε αίτηση – Πότε θα πάρετε την αποζημίωση

: Θέμα ημερών είναι να ανοίξουν οι δύο πλατφόρμες, στις οποίες, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που πληρούν τα κριτήρια που έθεσε η κυβέρνηση για όσους πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού, θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους για να λάβουν τη βοήθεια.

Μετά τις σημερινές εξαγγελίες των υπουργών Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ετοιμάζονται πυρετωδώς οι δύο πλατφόρμες, μία για τις επιχειρήσεις και μία για τους εργαζόμενους.

Κορονοϊός: Πως θα κάνετε αίτηση για τα 800 ευρώ - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με θέμα «κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», στις επιχειρήσεις ή στους εργοδότες που επιβάλλεται ή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής, υποχρεούνται να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία δηλώνουν ότι η επιχείρησή τους τελεί υπό το καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Τα στοιχεία των εργαζομένων των επιχειρήσεων αυτών αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Πως θα κάνετε αίτηση

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε αυτές τις επιχειρήσεις, και δικαιούνται να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ, θα υποβάλλουν ατομικά υπεύθυνη δήλωση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, που τηρείται για το σκοπό αυτό στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν τα προσωπικά στοιχεία τους, τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ), καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον ειδικό μηχανισμό στήριξης.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω, λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων

Σημειώνεται ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε να καταβληθούν τα χρήματα, όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, την 1η Απριλίου.