Κορονοϊός – Ελλάδα: Στους 188 οι νεκροί

Στους 188 αυξήθηκαν οι νεκροί στη χώρα από τον νέο κορονοϊό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπέκυψε μια γυναίκα 64 ετών με υποκείμενα νοσήματα κι αυτή από τον Εχίνο Ξάνθης.

Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν από τις 8 Ιουνίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και είχε διασωληνωθεί.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το πέμπτο θύμα του ιού από την ίδια περιοχή.

Την ίδια ώρα και μετά την αύξηση των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμός για την εξάπλωση του κορονοϊού στον Εχίνο της Ξάνθης. Ύστερα από ολονύχτια συνεδρίαση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι βάζει σε ολικό lockdown και επιβάλει αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας στον Έχινο, στο δήμο Μύκης στην Ξάνθη.

Ύστερα από σύσκεψη με τον Σωτήρη Τσιόδρα και την ομάδα των επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε να τεθούν σε ισχύ τα πρωτόκολλα της πρώτης φάσης της αντιμετώπισης της πανδημίας, δηλαδή να επιβληθεί αυστηρή καραντίνα και περιορισμός κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου στην Ξάνθη για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Αιτία τα 73 νέα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στον Εχίνο από τις 11 Ιουνίου αλλά και οι πέντε, πλέον, θάνατοι που καταγράφηκαν στην περιοχή τις τελευταίες τρεις μέρες.

Η αυστηρή καραντίνα στον Εχίνο της Ξάνθης επιβλήθηκε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά σε άμεση συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο.

Το ολικό lockdown τέθηκε σε ισχύ από τις 06:00 σήμερα (18.06.2020) και θα ισχύσει έως και τις 06:00 της 25ης Ιουνίου. Τότε, η κατάσταση θα αξιολογηθεί και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αποφασιστεί αν η σκληρή καραντίνα θα συνεχιστεί ή όχι.