Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι λόγοι που «προτιμάει» περισσότερο τους άνδρες

Όσο αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, τόσο «επιβεβαιώνεται» και η… προτίμηση του ιού στους άνδρες! Τους λόγους για τους οποίους οι άνδρες είναι περισσότερο ευάλωτοι στον κορωνοϊό, εξήγησε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία στη χώρα μας.

Βάσει δεδομένων τόσο από τη χώρα μας όσο και από την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιταλία, οι άνδρες πράγματι προσβάλλονται περισσότερο από ότι οι γυναίκες, με τα περισσότερα σοβαρά να ανήκουν στους άντρες όπως και οι θάνατοι.

Όπως αναφέρει ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο κορωνοϊός «χτυπά» περισσότερο τους άνδρες παρά τις γυναίκες για τους εξής λόγους:

1) Επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ

«Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω επιδημιολογικών χαρακτηριστικών, όπως το κάπνισμα ή η κατάχρηση αλκοόλ» επεσήμανε ο καθηγητής.

2) Πιο ανθεκτικές οι γυναίκες, λόγω οιστρογόνων

Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα, οι ορμόνες των γυναικών, δηλαδή τα οιστρογόνα, αποδείχθηκαν πιο ανθεκτικά σε μικρά πειράματα που είχαν να κάνουν με τον SARS, καθώς τα θηλυκά ποντίκια ήταν πιο ανθεκτικά από τα αρσενικά.

3) Οι γυναίκες έχουν ισχυρότερο αμυντικό σύστημα

Το «Χ» χρωμόσωμα έχει έναν μεγάλο αριθμό γονιδίων που σχετίζεται με την άμυνα του ανθρώπου και οι γυναίκες έχουν δυο «Χ» χρωμοσώματα.

Στην Ελλάδα, από τους 134 ανθρώπους που νοσηλεύονται η πλειοψηφία είναι άνδρες, ενώ από τους 45 διασωληνωμένους οι περισσότεροι είναι επίσης άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

«Στην Ιταλία συμβαίνει ακριβώς αυτό, ενώ και στην χώρα μας η κατάσταση είναι η ίδια. Παρόλα αυτά και οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πληροφορίες: STAR