Κορονοϊός: Ακόμα τρία κρούσματα στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη

Ακόμα τρία άτομα, από τον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης, βρέθηκαν θετικά στον κορΟνοϊό. Πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας και ειδικότερα για έναν άντρα μεσήλικα και δύο γυναίκες. Και οι τρεις θα μεταφερθούν στην Αρωγή Λάρισας, όπως και άλλα πέντε άτομα από το σύνολο των 35 θετικών δειγμάτων στον κορονοϊό.

Θυμίζουμε πως χθες ξέσπασαν επεισόδια στον οικισμό των Ρομά στη Ν. Σμύρνη της Λάρισας, μετά την άρνηση εκείνων που βρέθηκαν θετικοί να μεταφερθούν σε ειδική δομή.Οι Ρομά αμφισβητούν τα αποτελέσματα των τεστ, ισχυρίζονταν ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν είναι ψευδή και έτσι αρνήθηκαν να μεταφερθούν στην ειδική δομή καραντίνας την «Αρωγή». Έτσι, άναψαν φωτιές, άρχισαν να καίνε λάστιχα και σκουπίδια και έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο του οικισμού της Νέας Σμύρνης. Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μερίδα των Ρομά που διαμαρτύρονταν επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Αμφότεροι την ώρα που ξέσπασαν τα επεισόδια συμμετείχαν σε σύσκεψη την οποία διέκοψαν άμεσα για να κατευθυνθούν προς το σημείο, στο οποίο όμως δεν πρόλαβαν να φτάσουν διότι δέχτηκαν την επίθεση και αποχώρησαν.

Με πληροφορίες από larissanet.gr