Κορονοϊός: «Αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα κλείσει»

«Αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα κλείσει μην έχετε καμία αμφιβολία» διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Σύψας, καθηγητής λοιμωξιολογίας, και μέλος της ομάδας για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού.

«Όσοι πολίτες μπαίνουν στη χώρα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η θερμομέτρηση δεν αποδίδει γι’ αυτό δεν σπαταλούμε πόρους για θερμομέτρηση. Και με ήπια συμπτώματα δεν μένω απλώς σπίτι, αλλά υπό την αυστηρή επιτήρηση γιατρού, χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση» διευκρίνισε. «Το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μας δεν κινδυνεύει. Προλάβαμε τη διασπορά στους νέους ανθρώπους ευτυχώς» διαβεβαίωσε.

Ο κ. Σύψας διευκρίνισε ότι η επαρχία Γουχάν απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία έχει ίδιο πληθυσμό για την Ελλάδα. Για το αν θα έχει χρονιά προβλήματα κάποιος που έχει ασθενήσει από κορωνοϊό, σημείωσε ότι «είναι πολύ νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα για πανδημία 3 μηνών, είναι πολύ νωρίς…».

«Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι καπνιστές, γιατί έχουν πιέσει τους πνεύμονες τους και μπορεί να έχουν λίγο περισσότερα προβλήματα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025