Minister of Health Vasilis Kikilias visits the General Hospital G. Gennimatas, Athens, March 5, 2020. / Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο Στο ΓΝΑ Γεννηματάς, Αθήνα, 5 Μαρίου, 2020

Κορονοϊός: Ανησυχία για τον θάνατο του 42χρονου – Δεν αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα

Προβληματισμός επικρατεί στις υγειονομικές αρχές για τα αίτια του θανάτου του 42χρονου Γερμανού καθηγητή, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης έδειξε σημάδια ανάκαμψης η υγεία του.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το neakriti.gr, στη 13:30 εμφάνισε μια αιμοδυναμική αστάθεια και οι γιατροί κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν.

Στις 16:00 ξαφνικά κι ενώ οι γιατροί είχαν πέσει «πάνω» στον ασθενή με όλες τους τις δυνάμεις, ο επικεφαλής της ΜΕΘ, καθηγητής εντατικολογίας κ. Γεωργόπουλος παρατήρησε ένα άγνωστο σύνδρομο στους πνεύμονες.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα ζωτικά του όργανα κατέρρευσαν και ο ασθενής κατέληξε στις 16:12. Επίσημη αιτία θανάτου θεωρείται η πνευμονική εμβολή που προήλθε από σηψαιμικό σοκ στους πνεύμονες.

Η πορεία της κατάστασής του

Αρχικά ο καθηγητής παρέμεινε στο σπίτι της φίλης του, που είναι καθηγήτρια, για 10 μέρες. Τη 10η μέρα παρουσίασε μια σχετική επιβάρυνση και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου εισήχθη στην ειδική μονάδα κορωνοϊού. Στη μονάδα παρέμεινε για δύο μέρες και στη συνέχεια η υγεία του επιβαρύνθηκε ραγδαία, διασωληνώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το neakriti.gr, σταθεροποιήθηκε μέχρι που ήρθε η επιδείνωση και κατέληξε. Θεωρείται ότι ο καθηγητής κόλλησε τον ιό πιθανότατα στη Γερμανία, μάλιστα όταν διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός ιχνηλατήθηκαν οι επαφές του και η βοηθός του στο εργαστήριο στη Γερμανία, βρέθηκε θετική στον ιό .

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στη νησί είναι 8, στα οποία περιλαμβάνεται και ο 42χρονος καθηγητής που απεβίωσε.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν είχε να δώσει λεπτομέρειες, καθώς όπως τόνισε ενημερώθηκε λίγη ώρα πριν από τη συνέντευξη Τύπου, με τον ίδιο ωστόσο να επαναλαμβάνει ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις στις ηλικίες και μπορεί να προσβάλει τον καθένα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Προφυλακίστηκε ο Εκρέμ Ιμάμογλου μετά τη σύλληψή του
19 Μαρτίου, 2025
Στην Αντιτρομοκρατική κρατείται ο Ιμάμογλου – Οι κατηγορίες που του αποδίδονται
19 Μαρτίου, 2025
Κ. Μητσοτάκης στη ΔΑΟΕ: Δεν υπάρχουν άβατα, δεν υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες είναι πέραν του νόμου
19 Μαρτίου, 2025
Ο Χρίστος Κούγιας μιλά για τις σχέσεις με τη μητέρα του, Εύη Βατίδου και την Ρούλα Πισπιρίγκου
19 Μαρτίου, 2025
Έφοδος της Αστυνομίας και συλλήψεις στην Πολεοδομία Ρόδου
19 Μαρτίου, 2025
Σοκάρει η καταγγελία Ματζουράνη για τα Τέμπη: Έδωσαν σε πατέρα σορό με μέλος άλλου ατόμου
19 Μαρτίου, 2025
Ταχιάος: Η σήραγγα του Μετρό για τη Γραμμή 4 αποτελεί κομμάτι του έργου – Αυτό που άλλαξε ήταν η μέθοδος
19 Μαρτίου, 2025
Κηφισός: Σύγκρουση 3 οχημάτων στην άνοδο στο ύψος της Ιεράς Οδού και καραμπόλα 5 οχημάτων στην κάθοδο στο ύψος «Τρεις Γέφυρες»
19 Μαρτίου, 2025
Μ. Καρυστιανού – Ν. Πλακιάς: Η αντίδρασή τους στο αίτημα Τριαντόπουλου να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο
19 Μαρτίου, 2025
Κ. Τσουκαλάς για προανακριτική: Άλλη μια απόδειξη της a la carte μεταχείρισης των θεσμών από τον Πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία
19 Μαρτίου, 2025