Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό – Πώς θα ελέγξετε αν έχετε προτεραιότητα

Την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εμβολιασμό emvolio.gov.gr και τους τρόπους με τους οποίους θα πραγματοποιείται παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας (11/1) υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

Τους τρόπους με το οποίο οι πολίτες θα κλείνουν τα ραντεβού για τα εμβολιασμό τους ανέλυσε ο κ. Πιερρακάκης ο οποίος ανέφερε ότι τόσο η εφαρμογή όσο και τα μηνύματα από το 13034 που αφορούν όσους συμμετέχουν στην άυλη συνταγογράφηση έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφερόμενος στο κλείσιμο των ραντεβού σε φαρμακεία και ΚΕΠ, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ανέφερε ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μεταβεί έχοντας μαζί την ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ, ώστε να κλείσει ραντεβού για την ημερομηνία που επιθυμεί σε ένα εμβολιαστικό κέντρο. Για τα ΚΕΠ μάλιστα, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι μπορεί και ένα τρίτο πρόσωπο να κλείσει το ραντεβού αρκεί να κατέχει μια εξουσιοδότηση από τον ενδιαφερόμενο. Επίσης στα ΚΕΠ οι πολίτες μπορούν να μεταβαίνουν χωρίς να κλείσουν νωρίτερα κάποιο ραντεβού, για την πιο άμεση εξυπηρέτηση τους.

Αναφορικά με την άυλη συνταγογράφηση ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει η μέριμνα με βάση τις διευθύνσεις ώστε να μπορέσει το σύστημα να προτείνει συγκεκριμένα ραντεβού και αυτό αφορά πάνω από 50.0000 συμπολίτες μας. Στα μηνύματα αυτά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν εντός 72 ωρών μόνο γράφοντας τον κωδικό και στέλνοντας τον στο 13034.

Για την ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και μπορεί κανείς μπαίνοντας να ελέγξει αν βρίσκεται στις πληθυσμιακές κατηγορίες. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς τους Taxisnet και με βάση το ΑΜΚΑ μπορεί κανείς να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο και ημερομηνία και στη συνέχεια να επιβεβαιώσει το ραντεβού.

Τέλος μετά από το πέρας των παραπάνω διαδικασιών θα λαμβάνεται ένας κωδικός ο οποίος είτε αποστέλνεται με sms είτε εκτυπώνεται από το σύστημα και είναι αναγκαίος στα εμβολιαστικά κέντρα όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί και την ταυτότητά τους προκειμένου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Έλεγχος προτεραιότητας