Απαγόρευση πτήσεων εσωτερικού, μετακίνηση με ωράριο – Όλα τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Ποιά νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα εξετάζει η περίπτωση αν δεν υπάρξει απόλυτη πειθαρχία στα ήδη υπάρχοντα;

Η συγκρατημένη αισιοδοξία που εξέπεμψε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ότι δεν δείχνει να έχει επεκτατική έκταση η επιδημία του κοροναϊού, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές στο Newsique ότι υπάρχει εφησυχασμός στην κυβέρνηση. Το αντίθετο, μάλιστα.

Απαντες θεωρούν εξαιρετικά κρίσιμο τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου να υπάρξει μία πρώτη, ασφαλής εικόνα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί, αλλά και για τον βαθμό ετοιμότητας του ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τυχόν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Παρ ότι η απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας έχει ορίζοντα την 12η Απριλίου, κυβερνητικά στελέχη και ειδικοί επιστήμονες προεξοφλούν ότι θα παραταθεί. Και αυτό, γιατί έρχεται Πάσχα και όλοι φοβούνται ότι ιδιαίτερα αν συνεχιστεί η συγκρατημένη πορεία των κρουσμάτων, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο χαλάρωσης και εφησυχασμού εκ μέρους των πολιτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη εξετάζονται πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί ένα μαζικό κύμα εξόδου των Αθηναίων προς την περιφέρεια, ενδεχόμενο που ενέχει σοβαρό κίνδυνο διασποράς της επιδημίας σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ένα πολύ πιθανό σενάριο που εξετάζεται είναι αυτό της απαγόρευσης μετακίνησης από την πρωτεύουσα προς την περιφέρεια, εκτός εξαιρετικών αναγκών, το οποίο, αν απαιτηθεί να υλοποιηθεί, θα συνοδευτεί με κλείσιμο των διοδίων.

Στο τραπέζι παραμένει και το σενάριο της πλήρους απαγόρευσης των πτήσεων από και προς την Ελλάδα, το οποίο έχει εξεταστεί εδώ και περίπου μία εβδομάδα, αλλά για ευνόητους λόγους, επί του παρόντος παραμένει ανενεργό.

Το πιο ακραίο από τα σενάρια που έχουν εκπονηθεί είναι αυτό της απόλυτης απαγόρευσης κυκλοφορίας στους δρόμους, με εξαίρεση ορισμένες ώρες της ημέρας για λόγους εφοδιασμού με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, επισκέψεις σε γιατρούς κα.

Προς τον παρόν, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι δεν θα απαιτηθεί τίποτα από τα παραπάνω και θα αποδώσει η αυστηροποίηση στην επιβολή των προστίμων προς τους απείθαρχους, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και εφαρμόζεται. Ηδη, έχουν κοπεί περισσότερα από 3500 πρόστιμα και έπεται συνέχεια…

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
23χρονος πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι και του βρήκαν ζωντανή κατσαρίδα
18 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων
18 Οκτωβρίου, 2024
Νεκρός διανομέας σε τροχαίο σε Χανιά
18 Οκτωβρίου, 2024
Μαρούσι: Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων
18 Οκτωβρίου, 2024
Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο δυστύχημα
18 Οκτωβρίου, 2024
Τραγωδία στην Τουρκία: Έξι νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο
18 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ! Χτύπησε τη γυναίκα του και αποπειράθηκε να πατήσει αυτή και το παιδί τους με το αυτοκίνητο
18 Οκτωβρίου, 2024
Βία ανηλίκων: Μητέρα καταγγέλλει άγρια χτυπήματα του παιδιού της στο νηπιαγωγείο
18 Οκτωβρίου, 2024
Σέρρες: Παραιτήθηκαν οι αντιδήμαρχοι μετά το επεισόδιο
18 Οκτωβρίου, 2024
Στο νοσοκομείο η Αγγελική Ηλιάδη – Βγήκε η Καίτη Γκρέυ
18 Οκτωβρίου, 2024