Κορονοϊός: Απίστευτο φαινόμενο – Δείτε τι κατέγραψαν οι δορυφόροι της NASA

ΗΕυρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) έδωσε στην δημοσιότητα δύο δορυφορικές φωτογραφίες της Βενετίας, τραβηγμένες με έναν χρόνο διαφορά.

Οι δύο φωτογραφίες, λοιπόν, έχουν τραβηχτεί με έναν χρόνο διαφορά.

Η πρώτη εικόνα απεικονίζει την Βενετία και τα περίφημα κανάλια της στις 19 Απριλίου του 2019 και η δεύτερη αποτυπώνει την κατάσταση στις 13 Απριλίου του 2020, μετά έναν μήνα περιοριστικών μέτρων και ελάχιστης χερσαίας και θαλάσσιας κυκλοφορίας, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Θυμίζουμε, από τα μέσα Μαρτίου το BBC είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες ψαριών, να επιστρέφουν στα κανάλια της Βενετίας, καθώς εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν υπάρχουν γόνδολες, κρουαζιερόπλοια και άλλα σκάφη αναψυχής.

Και αυτό ακριβώς βλέπουμε στις δύο φωτογραφίες -συν, φυσικά, τη διαύγεια που απέκτησε ξανά το νερό! Δεν κυκλοφορεί τίποτα στη θάλασσα! Στην περσινή φωτογραφία διακρίνονται δεκάδες πλεούμενα στο Μεγάλο Κανάλι και το κανάλι Giudecca, αλλά σήμερα δεν κυκλοφορούν παρά ελάχιστα.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τον δορυφόρο Sentinel-2, που συμμετέχει στο πρόγραμμα Copernicus της Κομισιόν, για την παρακολούθηση της Γης και τις αλλαγές στο περιβάλλον.