Κορονοϊός: Απίστευτο μπέρδεμα με «κρούσματα» από την Ελλάδα

Η είδηση από την Κύπρο πως έχουν εντοπιστεί στη χώρα 19 κρούσματα σε πτήση από την Ελλάδα και πως πρόκειται για ανθρώπους που είχαν βρεθεί στη Μύκονο προκάλεσε σάλο και την… άμεση αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σε επικοινωνία των ελληνικών αρχών και τις κυπριακές αποδείχθηκε ότι τα κρούσματα είχαν βγει 19 εξαιτίας λάθους των Κυπρίων, καθώς τα δείγματά τους μολύνθηκαν (!) κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους!

Έτσι, αντί για 19, το κρούσμα (για την ώρα) είναι ένα και αυτό ακόμα δεν είναι καν σίγουρο αν είναι άτομο που είχε επισκεφτεί τη Μύκονο!

Τα επαναληπτικά τεστ 

Πως κατάλαβαν οι Κύπριοι ότι τα κρούσματα από το εξωτερικό, που εντοπίστηκαν στις 24 Αυγούστου σε τρεις πτήσεις που έφτασαν την ίδια μέρα στο αεροδρόμιο της Πάφου, δεν ήταν τόσα όσα νόμιζαν; Έγιναν επαναληπτικές εξετάσεις.

Πέρα από την αντίδραση της ΓΓΠΠ και η Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης ζήτησε από τις αρχές να κάνουν επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση για τα δείγματα 27 εκ των 30 ατόμων. Από αυτά, όπως προαναφέραμε, μόνο το ένα εντοπίστηκε θετικό στον ιό. Αναμένεται εντός της ημέρας το αποτέλεσμα της εργαστηριακής εξέτασης για τα άλλα τρία άτομα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, από την έρευνα που έκανε η έφορος Κλινικών Εργαστηρίων, φαίνεται ότι υπήρξε επιμόλυνση κατά την επεξεργασία των συγκεκριμένων δειγμάτων στο συμβεβλημένο Κλινικό Εργαστήριο (!) και το θέμα διερευνάται για λήψη τελικών αποφάσεων.

Τα άτομα που βρέθηκαν αρνητικά στον ιό στην επαναληπτική εξέταση, υποβάλλονται εκ νέου σήμερα σε εργαστηριακή εξέταση. Όσα άτομα έχουν και τη 2η φορά αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς και οι στενές επαφές τους, θα αποδεσμευτούν από το πρωτόκολλο της υποχρεωτικής καραντίνας με οδηγίες της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης. Για το θετικό στον ιό άτομο και τις στενές του επαφές του εξακολουθεί να τηρείται η διαδικασία όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο.

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, σε ανακοίνωσή του, ζητά συγγνώμη από τους ταξιδιώτες που «κρίθηκαν» από λάθος θετικοί για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΔΥΠΑ: Επιδότηση 17.000 ευρώ σε ανέργους – Οι προϋποθέσεις
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκ! Σκότωσε με 35 μαχαιριές τη σύντροφό του και την εγκατέλειψε δίπλα στο 2 ετών παιδί τους
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στις τράπεζες
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος ισχυρός σεισμός στις Κυκλάδες
12 Φεβρουαρίου, 2025
United Group: Συμφωνία για πώληση της SBB Σερβίας στην e& PPF Telecom
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει σειρά διαλέξεων σε φοιτητές στο Χάρβαρντ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Live: Η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
12 Φεβρουαρίου, 2025