Κορονοϊός: Απόφαση σοκ για τη Βόρεια Ελλάδα το κλείσιμο των συνόρων

Μετά την αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα για τους Σέρβους τουρίστες, καθώς πολλοί από αυτούς που ήρθαν στη χώρα μας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μετέβη στον Προμαχώνα όπου σχηματίζονται ουρές εκδρομέων από τα Βαλκάνια, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Μέχρι χθες οι Σέρβοι επισκέπτες περνούσαν από τον Προμαχώνα μιας και τα σύνορά μας με τα Σκόπια είναι κλειστά. Από αύριο το πρωί όμως και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα κλείνουν γι’ αυτούς, ενώ αναμένεται να ανοίξουν και πάλι στις 15/07.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 9 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα μας, τα 7 είναι επισκέπτες σερβικής καταγωγής.

Σοκ στους επαγγελματίες της Βόρειας Ελλάδας που δούλευαν με Σέρβους

Ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα δηλώνουν ξαφνιασμένοι με τις εξελίξεις. Υποστηρίζουν πως ο τουρισμός από τα Βαλκάνια ήταν η τελευταία τους ελπίδα καθώς στηρίζονται κυρίως στους Σέρβους. Όπως λένε, προτεραιότητα αποτελεί η υγεία, ωστόσο και η δική τους κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.