Επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, περιστατικό επαναμόλυνσης για έναν 33χρονο, που επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στην Ευρώπη.
Ο Peter Andrews, Ιρλανδός επιστημονικός συντάκτης και συγγραφέας με ειδικότητα στις βιοεπιστήμες, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης και κάτοχος πτυχίου γενετικής σε άρθρο του επισημαίνει τα παρακάτω ενδιαφέροντα:
«Αναφορές από το Χονγκ Κονγκ για την πρώτη τεκμηριωμένη επαναμόλυνση στον κόσμο με κορονοϊό έχουν θέσει εν αμφιβόλω τις στρατηγικές πολλών χωρών για τον τερματισμό των περιορισμών. Επαναμόλυνση σημαίνει ότι η ανοσία είναι βραχύβια και μπορεί να διαλύσει κάθε ελπίδα για τη δημιουργία αποτελεσματικού εμβολίου.
Επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, περιστατικό επαναμόλυνσης για έναν 33χρονο, που επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στην Ευρώπη. Τονίζεται ότι είναι καλά στην υγεία του, κάτι που πιθανώς σημαίνει ότι είναι ασυμπτωματικός. Ο άντρας είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό και τον Μάρτιο. Αποχώρησε από το νοσοκομείο αφού έκανε κατά σειρά δύο τεστ που βγήκαν αρνητικά – σαφής ένδειξη ότι το άτομο δεν έχει πλέον μολυνθεί.
Την ίδια μέρα προέκυψε μια δεύτερη περίπτωση επαναμόλυνσης, αυτή τη φορά στη Ρωσία. Ο Sholban Kara-ool, ηγέτης της Δημοκρατίας της Σούβα στη Σιβηρία αρρώστησε την περασμένη Τρίτη με μια προφανή δεύτερη φάση συμπτωμάτων κορονοϊού. Το ενδιαφέρον είναι ότι σε αντίθεση με τον άντρα στο Χονγκ Κονγκ, ο Kara-ool αντιμετωπίζει συμπτώματα και μάλιστα διαφορετικά από αυτά που είχε την πρώτη φορά. Η εκ νέου μόλυνση στο ίδιο άτομο εξακολουθεί να φαίνεται ότι αποτελεί εξαίρεση παρά τον κανόνα ενώ και ο ΠΟΥ λέει ότι η επαναμόλυνση είναι σπάνια.