Κορονοϊός: Άσχημη εξέλιξη το χειμώνα – Τι είπε ο Σύψας

Λίγο πάνω από το 1 βρίσκεται στην Ελλάδα ο δείκτης R για την μετάδοση του κορονοϊού είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η υπέρβαση του ορίου του 1 υπολογίζεται ότι σημειώθηκε στις 20 Ιουλίου.

Επιμένοντας στην ανάγκη τήρησης των μέτρων ο κ. Σύψας είπε χαρακτηριστικά οτι «με τις εξελίξεις του Αυγούστου όλοι κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι εδώ. Δεν χρειάζεται να δούμε εικόνες Ιταλίας για να πειστούμε για το πρόβλημα. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα να έχουμε μεγαλύτερο επίπεδο συμμόρφωσης».

Τα μέλη της επιτροπής πρόσθεσε ο κ. Σύψας εκτιμούν ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου θα αρχίσουν να δείχνουν την επηρεία τους στο τέλος του μήνος και στο καλό σενάριο θα έχουμε σταθεροποίηση».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κρούσματα που δεν ανιχνεύονται αλλά δεν πιστεύω ότι είναι πολύ πολλαπλάσια των όσων ανακοινώνονται».

Το μέλος της επιτροπής έκανε λόγο και για το infodemics «την πανδημία της παραπληροφόρησης που ακολουθεί μια πανδημία και παίζει ρόλο στη διασπορά της καθώς πείθει τους ανθρώπους ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε κανένα μέτρο».

«Η μεγάλη πλειοψηφία πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και δεν πιστεύω ότι θα διολισθήσουμε σε τέτοιου είδους μεγάλες εικόνες παραπληροφόρησης» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος, τέλος, χαρακτήρισε απειλητικός τον χειμώνα και λόγω κλίματος και γιατί ανοίγουν τα σχολεία που σε κάποιο βαθμό θα επιβαρύνουν το δείκτη R αλλά και γιατί αναγκαστικά υπάρχει υπερπληθυσμός στα αστικά κέντρα με χρήση ΜΜΜ συν την εποχική γριπη.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες στον Παναμά: Κοριτσάκι νεκρό – Είκοσι διασωθέντες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Απειλή για βόμβα σε πτήση της American Airlines με προορισμό το Νέο Δελχί
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Η ώρα της αλήθειας στην κάλπη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Στο χειρουργείο το ένα από τα δύο θύματα των πυροβολισμών έξω από νυχτερινό κέντρο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Σενάριο σήψης «βλέπουν» οι επιστήμονες για την επιδείνωση της υγείας του – Έκανε μετάγγιση λόγω σοβαρής αναιμίας
23 Φεβρουαρίου, 2025
Κόνι Μεταξά για το διαζύγιο με τον Μάριο Καπότση: «Σώθηκε» γιατί έφυγε από δίπλα μου; – Μεγάλη κουβέντα το ποιος φεύγει
23 Φεβρουαρίου, 2025
Νότια προάστια: Επιχειρηματίας κατήγγειλε διάρρηξη στο σπίτι του – Άγνωστοι έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 58χρονος που τραυμάτισε με όχημα και εξύβρισε αστυνομικό
23 Φεβρουαρίου, 2025