Κορονοϊός: Άυλη συνταγογράφηση – Βήμα προς βήμα οδηγίες για την ενεργοποίηση

Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, έχουν ξεπεράσει τις 140.000 οι πολίτες που εγγράφηκαν στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr, σύμφωνα με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ.

Την ίδια στιγμή, τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι συνταγές που εκδίδονται άυλα φτάνουν ήδη το 10% της συνολικής ημερήσιας συνταγογράφησης.

Προς διευκόλυνση των πολιτών, η ΗΔΙΚΑ δίνει οδηγίες για την ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης.

Οι πολίτες θα πρέπει να συνδεθούν στη διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους όπου φιλοξενούνται οι ψηφιακές υπηρεσίες του δημοσίου www.gov.gr.

Στη συνέχεια, επιλέγουν την Κατηγορία Υπηρεσιών «Υγεία και Πρόνοια», και ακολουθώντας με τη σειρά τα εξής βήματα:

– Φάκελος υγείας,
– Άυλη συνταγογράφηση
– Είσοδος στην Υπηρεσία.

Επιλέγετε «Είσοδος με TaxisNet» και μετά «Είσοδος στην υπηρεσία»

Θα μεταφερθείτε στη σελίδα της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας γίνεται η πιστοποίηση των στοιχείων σας. Εισάγετε το username και το password που χρησιμοποιείτε στο σύστημα TaxisNet και επιλέγετε «Είσοδος».

Αφού ταυτοποιηθούν τα στοιχεία που δώσατε, καλείστε να δώσετε την εξουσιοδότησή σας για την ανάκτηση προσωπικών σας δεδομένων (ΑΦΜ) από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, πατώντας το κουμπί «Εξουσιοδότηση» στην οθόνη που ανοίγει.

Στη συνέχεια, εισάγετε τον ΑΜΚΑ σας ή τον ΑΜΚΑ του ασφαλιστικά εξαρτώμενου μέλους και επιλέγετε «Είσοδος»

Εμφανίζεται η σύνοψη των στοιχείων σας. Αφού ελέγξετε την ορθότητά τους, επιλέγετε «Επιβεβαίωση»

Μετά την επιτυχή σύνδεση, εισέρχεστε στησελίδα της Άυλης Συνταγογράφησης στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επιλέγετε «Επιθυμώ Άυλη Συνταγογράφηση» και στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσετε το κινητό τηλέφωνο ή/και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ανάλογα με τον τρόπο που επιθυμείτε να λαμβάνετε τα στοιχεία των συνταγών που εκδίδονται. Εάν συμπληρώσετεκαι τα δύο, τότε η αποστολή των στοιχείων της συνταγής γίνεται μέσω smsκαι email. Στο sms θα λάβετε το barcode της συνταγής, την ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία λήξης ισχύος της συνταγής. Στο email θα λάβετε το σύνολο της πληροφορίας της συνταγής (barcode της συνταγής, την ημερομηνία και ώρα καταχώρισής της, τη διάρκεια ισχύος της συνταγής, τις διαγνώσεις και τα φάρμακα)

Για την αποθήκευση των στοιχείων επικοινωνίας, τόσο του αριθμού κινητού τηλεφώνου όσο και του email, απαιτείται πρώτα η επιβεβαίωσή τους, μέσω ενός κωδικού που αποστέλλεται με sms και email, αντιστοίχως

Αφού έχετε εισαγάγει επιτυχώς το PIN κινητού ή /και το PIN email, επιλέγετε «ΟΚ»για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας και προχωράτε στην «Υποβολή».

Σημείωση: Στην περίπτωση που έχετε επιλέξει «Επιθυμώ Άυλη Συνταγογράφηση», αλλά δεν έχετε συμπληρώσει τουλάχιστον ένα από τα δύο πεδία επικοινωνίας, τότε με το πάτημα του κουμπιού «Υποβολή», εμφανίζεται το παραπάνω μήνυμα σφάλματος

-Ad-