Κορονοϊός: «Χάσαμε ανθρώπους άδικα – Υπερβολικός ο αριθμός των θανάτων»

Eπανέρχεται στη συζήτηση το ζήτηματα των πολλών θανάτων που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από κορονοϊό, σε σχέση με τα συνολικά κρούσματα.

«Υπερβολικό» χαρακτήρισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Ιωάννης Κιουμής τον αριθμό των θανάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την πανδημία του κορονοϊού συγκριτικά με τα συνολικά κρούσματα και λαμβάνοντας υπόψει τους αντίστοιχους αριθμούς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος, «αυτό γεννά πολλά ερωτήματα και κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητηθεί με εκείνους που έχουν την ευθύνη της λήψης αποφάσεων». Επιπλέον, ο κ. Κιουμής σημείωσε πως κατά τη γνώμη του υπάρχουν άνθρωποι που χάθηκαν άδικα από επιπλοκές της νόσου.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχολίασε ότι «για να μιλήσει κανείς για εγκληματική διαχείριση ή για ευθύνες οφείλει να ιχνηλατήσει την συμπεριφορά της κυβέρνησης στο ΕΣΥ από την ώρα που το παρέλαβε και από την ώρα που ξέσπασε το κύμα της πανδημίας.