Κορονοϊός: «Χειροτερεύουν τα πράγματα στην Αττική και θα χρειαστούν μέτρα»

«Με ανησυχεί η Αττική και η εικόνα της και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε», είπε ο Βασίλης Κικίλας μιλώντας στο Live News και το Νικο Ευαγγελάτο και πρόσθεσε ότι «όσο επιδεινώνονται τα δεδομένα και οι δείκτες αυτό δείχνει ότι μπορεί να χρειαστούν και άλλα μέτρα. Υπάρχει πίεση και χειροτερεύουν τα πράγματα στην Αττική και γι’ αυτό θα χρειαστούν μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι επιδημιολογικοί δείκτες εξάπλωσης της νόσου είναι για μας κόκκινη γραμμή είπε. Και πρόσθεσε: αποδείχθηκε ότι δεν είναι εποχικός ο ιος και δεν είδαμε ύφεση αλλά αύξηση. Οι ασυμπτωματικοί επίσης βοήθησαν στην υπέρμετρη μετάδοση του ιου.

Στα θετικά είναι ότι είμαστε σε καλό δρόμο για το εμβόλιο και οι υγειονομικοί μας έχουν μάθει καλύτερα τον ιό.

Οι αποφάσεις που παίρνονται είναι πάντα με επιστημονικά κριτήρια, είπε ο κ. Κικίλιας.

Για τις εντατικές είπε ότι στην Αττική θα έχουμε 40 νέα κρεβάτια.

Για τα Μέσα Μεταφοράς που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης είπε ότι η μάσκα έχει αποδειχθεί ότι είναι θωράκιση και άμυνα απέναντι στον κορονοϊό.

Για το εμβόλιο είπε ότι δεν υπάρχει εκτίμηση του υπουργείου για το πότε θα το έχουμε. Υπάρχουν οι επιστημονικές ανακοινώσεις και υπάρχει ένας ορίζοντας κάποιων μηνών για να έχουμε όχι εμβόλιο αλλά εμβόλια.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αίγυπτος προς Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα μείνουν στη γη τους»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τα Τέμπη: «Αισθανόμαστε βαρύ το χρέος που πέφτει στους ώμους μας»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρχίζει η δίκη του μεγαλογαιοκτήμονα στον Βόλο που βίασε 11χρονο κορίτσι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αγωνία για τον 27χρονο που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στην Κρήτη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσελέντης: Μπορεί να κάνει σεισμό 6 Ρίχτερ στη Σαντορίνη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παπαζάχος για σεισμούς στη Σαντορίνη: Δεν θα ησυχάσουμε εύκολα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στέφανος Κασσελάκης: Δεν έχω χωρίσει ποτέ με τον Τάιλερ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο εφοπλιστής Γιώργος Λιγνός
12 Φεβρουαρίου, 2025
Οικιακή βοηθός άρπαξε κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025