Κορονοϊός: Δείτε πώς θα γίνονται στο εξής τα αεροπορικά ταξίδια

Νέα αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού των αεροσκαφών πρόκειται να εφαρμόσουν οι αεροπορικές εταιρείες, όταν αρχίζουν ξανά να πραγματοποιούνται πτήσεις.

Την αρχή κάνει η Emirates, η οποία θα έχει κενές θέσεις μεταξύ μεμονωμένων επιβατών ή οικογενειών, ενώ δεν θα επιτρέπει αποσκευές καμπίνας σε πτήσεις.

«Η Emirates παίρνει μέτρα εκ των προτέρων με κενές θέσεις μεταξύ των μεμονωμένων επιβατών ή οικογενειακών γκρουπ για την τήρηση των πρωτοκόλλων φυσικής απόστασης» δήλωσε η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Emirates που έχει καθηλώσει τα αεροσκάφη της, ξεκινά σταδιακά τις εργασίες που είχαν κλείσει μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού. Παράλληλα, ξεκίνησε να κάνει τεστ στους επιβάτες, προτού ταξιδέψουν εκτός Ντουμπάι.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους, οι εργαζόμενοι στις αναχωρήσεις των πτήσεων αλλά και το προσωπικό εδάφους που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους επιβάτες θα φορούν πλέον ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει προστατευτικές στολές μιας χρήσης πάνω από τις στολές τους και προστατευτικό κάλυμμα ασφαλείας, εκτός από μάσκες και γάντια.

Προσωρινά θα καταργηθούν τα περιοδικά και άλλο έντυπο υλικό ανάγνωσης για λόγους προστασίας από τον ιό.

Τα είδη μεταφοράς που επιτρέπονται στην καμπίνα περιορίζονται σε φορητό υπολογιστή, τσάντα, χαρτοφύλακα ή παιδικά είδη και όλα τα αντικείμενα θα ελέγχονται.

Οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκες και γάντια καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού τους από το check-in μέχρι την αποβίβασή τους.

-Ad-