Κορονοϊός: Δείτε το επίπεδο συναγερμού της περιοχής σας

Αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας, καθώς και τα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί, η ελληνική κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή, κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας, στοχευμένα τοπικά μέτρα για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Ενεργοποιήθηκε στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας (Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 – Επιτήρησης, Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου).

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Η ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα σε κάθε περιοχή της χώρας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: α) με την εισαγωγή ταχυδρομικού κωδικού στο σχετικό πεδίο β) επιλέγοντας την περιφερειακή ενότητα από το οικείο μενού ή γ) κάνοντας κλικ στην περιοχή ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Δείτε αναλυτικά:

Επίπεδο συναγερμού ανά περιφερειακή ενότητα: https://bit.ly/3djS2wX

Μέτρα εν ισχύ ανά επίπεδο συναγερμού: https://bit.ly/2I3evCP

https://staging.newsique.gr/aftos-einai-o-chartis-prostasias-ana-periochi-ta-tessera-epipeda-asfaleias-kai-ta-perioristika-metra/

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αυστρία: «Γρήγορα νέες εκλογές», ζήτησε ο αρχηγός του ακροδεξιού FPÖ
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΟΣΕ: Υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία ότι το τρένο στα Σεπόλια πέρασε με κατεβασμένες μπάρες και με την παρουσία του φύλακα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Επέστρεψε στην ψυχιατρική κλινική ο 42χρονος που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του στο Κερατσίνι
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ένιωσε αδιαθεσία και άφησε την τελευταία του πνοή
13 Φεβρουαρίου, 2025
Τροχαίο στην Πατησίων – Ανετράπη όχημα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Μηνιγγίτιδα – Ηράκλειο: «Ίσως το κόλλησε από το μάτι που έχει κάνει μεταμόσχευση»
13 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάστηκε μετά από 17 χρόνια ληστεία με λεία πάνω από 4 εκατ. ευρώ
13 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Κωνσταντίνου Τασούλα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Αντιδράσεις στην Ευρώπη για το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ και την επικοινωνία με Πούτιν
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία
13 Φεβρουαρίου, 2025