Κορονοϊός: Δεν έχει τελειωμό η τραγωδία στην Μαλέσινα

Ακόμα ένας άνθρωπος κατέληξε από κορονοϊό στην Μαλεσίνα με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει στους 14 νεκρούς τις τελευταίες μέρες.

Η Μαλεσίνα θρηνεί ακόμη έναν νεκρό από τον κορωνοϊό, που έχει «χτυπήσει» αλύπητα την περιοχή της Λοκρίδας, τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport.gr ο 14ος νεκρός είναι ένας 72χρονος ο οποίος νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες στη ΜΕΘ Covid του ΓΝ Λαμίας, από την οποία κατάφερε αρχικά να βγει νικητής, αφού αρνητικοποιήθηκε από τον ιό.

Ο 72χρονος όμως από τη ΜΕΘ Covid μεταφέρθηκε στην κανονική ΜΕΘ, επειδή η υγεία του ήταν ήδη πολύ επιβαρυμένη, όπου εκεί δυστυχώς μετά από λίγες ημέρες άφησε την τελευταία του πνοή, πιθανότατα από επιπλοκές που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Με τη σημερινή απώλεια του 72χρονου η Μαλεσίνα μετράει πλέον 14 νεκρούς συνολικά, ενώ τόσο στο νοσοκομείο Λαμίας, όσο και σε νοσοκομεία της Θεσσαλίας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και στις κλινικές covid αρκετοί ασθενείς από τη Λοκρική κωμόπολη, ανάμεσά τους και νέοι άνθρωποι.

Ανάμεσα στα θύματα είναικαι η «αρχόντισσα της Μαλεσίνας» όπως την αποκαλούσαν, Ελένη Αδαμοπούλου, μια γυναίκα που είχε ταυτιστεί με την προσφορά και τον εθελοντισμό. Η 69χρονη έσβησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν το προηγούμενο διάστημα, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον δολοφονικό ιό. Ήταν πρόεδρος στο παράρτημα Λοκρίδας-της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και ιδιαίτερα αγαπητή στους κατοίκους της περιοχής.

Μιας περιοχής που με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά φαίνεται να αγνόησε εντελώς την καραντίνα, πληρώνοντας πλέον βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές.

Δεν ήταν μόνο ο γάμος με τους 230 καλεσμένους μέσα στην εκκλησία και τους 200 απ’ έξω χωρίς να τηρούνται καν τα μέτρα ασφαλείας. Ήταν πρωτίστως μια απόλυτη χαλάρωση στην καραντίνα με καφενεία γεμάτα όπου όποιος φόραγε μάσκα φέρεται να εισέπραττε τα συνήθη ειρωνικά σχόλια των υπόλοιπων θαμώνων.

Αυτών που στριμώχνονταν ο ένας δίπλα στον άλλο για να δουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, να παίξουν χαρτιά και να πιουν το ούζο τους, σαν μην υπήρχε ο κορωνοϊός. Ήταν οι ίδιοι που καλούσαν φίλους και συγγενείς για φαγητό στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει για τα καλά στον οικισμό.

Στα τελευταία θύματα συγκαταλέγονταν και δύο νέοι άνδρες, ο ένας 38 ετών που μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είχε αποσωληνωθεί και νοσηλευόταν πλέον εκτός ΜΕΘ, αφού πήγαινε καλύτερα, ο οποίος έσβησε αφού η κατάστασή του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Ο δεύτερος ήταν μόλις 44 ετών και χωρίς υποκείμενο νόσημα, ενώ χθες τα νέα κρούσματα στην Φθιώτιδα ήταν 24, τα περισσότερα στην Στερεά Ελλάδα.

Γιατί η Μαλεσίνα «γονάτισε» από τον κορωνοϊό

Η Μαλεσίνα είναι ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί όταν οι άνθρωποι αγνοούν την καραντίνα και τα μέτρα προστασίας.

Ο γάμος με τους 230 καλεσμένους και ο άκρατος συνωστισμός στα καφενεία, χωρίς να φοράει σχεδόν κανείς μάσκα έστησαν το σκηνικό του τρόμου που καλά κρατεί εδώ και ημέρες στον οικισμό του Νομού Φθιώτιδας.

Εκεί όπου πλέον ο φόβος για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα νοσήσει αλλά και οι δώδεκα θάνατοι έκανε τον κόσμο να φοβάται πλέον να κυκλοφορήσει έξω.

Τα καφενεία επιτέλους ερήμωσαν, την ίδια στιγμή που το Νοσοκομείο στην Λαμία έχει γεμίσει και στέλνει κρούσματα σε άλλα νοσοκομεία όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Εκεί όπου νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση άλλοι τρεις ασθενείς από την Φθιώτιδα, ηλικίας από 68 έως 71 ετών, που προστέθηκαν εδώ και μέρες στην λίστα των κρουσμάτων.

Αυτά που προστέθηκαν σε μια λίστα που εδώ και τρεις εβδομάδες μεγαλώνει συνεχώς επειδή μια μεγάλη πλειοψηφία κατοίκων της Μαλεσίνας φέρεται να αγνόησε το προφανές.

Έτσι, «κατήργησε» την καραντίνα και τα μέτρα που ισχύουν για όλους, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου με δεκάδες κρούσματα και ζωές που χάθηκαν επειδή κάποιοι αποφάσισαν να λειτουργήσουν κάνοντας ότι ήθελαν.