Κορονοϊός – Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι θα πει ο πρωθυπουργός στις 17.00

– Διάγγελμα Μητσοτάκη: Tο δεύτερο διάγγελμα, μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας θα εκφωνήσει στις πέντε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών της Ε.Ε. Κι όπως λένε οι συνεργάτες του, για όσο διάστημα διαρκεί η δραματική περιπέτεια του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός θα απευθύνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, περίπου ανά εβδομάδα, στους πολίτες.

Στο σημερινό του διάγγελμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsique, ο κ. Μητσοτάκης θα εκφράσει την ικανοποίησή του για την επικύρωση, χθες, από το Eurogroup της δυνατότητας της χώρας μας να έχει το ίδιο δημοσιονομικό περιθώριο με αυτό των υπολοίπων κρατών της Ευρωζώνης αλλά και για την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε να εξαιρεθούν οι επιπλέον δαπάνες για το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι οι αποφάσεις αυτές δίνουν σημαντικά περιθώρια διαχείρισης της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει η χώρα μας, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης και θα επιβεβαιώσει ότι επίκεινται νέα πακέτα μέτρων στήριξης της οικονομίας τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Επίσης, θα αναφερθεί στη χθεσινή, δύσκολη πλην αναγκαία απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των Εκκλησιών όλων των Δογμάτων, αλλά και σε όλα τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και που δρομολογούνται για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας εν όψει του πολύ δύσκολου μήνα που εκτιμάται ότι έχουμε μπροστά μας.

Τέλος, θα επαναλάβει την απόλυτη ανάγκη ανάληψης της ατομικής ευθύνης έναντι του κοινωνικού συνόλου, η οποία έχει στην προμετωπίδα της το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι».