Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση – Εκτακτη σύσκεψη για τις ΜΕΘ

Σύσκεψη, με αντικείμενο τη σημερινή καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα νοσοκομεία της Αττικής, πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γγ Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Στάθης και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός.

Παγώνη: Εκκενώνονται κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό

Για τη οριακή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και το ενδεχόμενο lockdown, μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη και ο καθηγητής δημόσιας υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορονοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19», τόνισε.

«Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», τόνισε η κ. Παγώνη.

Εξήγησε ότι τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες, γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Χάρης Δούκας επισκέφθηκε με τη σύζυγό του τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αυστρία: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αντιδρούν σε πιθανή συγκυβέρνηση με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κάθειρξη 11 ετών για τον 52χρονο που περιέλουσε με βενζίνη την πρώην σύζυγό του
5 Φεβρουαρίου, 2025
Παιδί αποκάλυψε μέσα από έκθεση στο σχολείο την κακοποίηση από τους γονείς του
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πάτρα: Δωρεάν εμβόλια για όλους για τη μηνιγγίτιδα ζητούν οι κάτοικοι
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ουκρανικά drones έπληξαν εγκατάσταση καυσίμων στην Κρασναντάρ της Ρωσίας
5 Φεβρουαρίου, 2025
ΗΠΑ: Μαζικοί πυροβολισμοί στο Οχάιο
5 Φεβρουαρίου, 2025
Έξι χρόνια κάθειρξη με αναστολή στον Μπαράν Μπουρχάν για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Έφυγε από τη ζωή η Αλέκα Καραδήμου-Γερόλυμπου
5 Φεβρουαρίου, 2025