Κορονοϊός: Δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο Νίκαιας – Βροχή παραιτήσεων

Η πλημμυρίδα ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, έχει αρχίσει να δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος Υγείας.

Η αρχή έγινε από το Nοσοκομείο της Νίκαιας, όπου μετά από γενική συνέλευση οι γιατροί αποφάσισαν ότι αδυνατούν να νοσηλεύσουν άλλα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός.

Click4more: Κορονοϊός: Εκτοξεύονται τα κρούσματα στην Αττική – 210 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν μάλιστα, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, αλλά και η υπεύθυνη της πτέρυγας Covid-19, ενώ αναμένεται το πλήρες κείμενο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης.

Την υπόθεση γνωστοποίησε μέσω των social media, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, και γιατρός του νοσοκομείου Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“ΕΚΤΑΚΤΟ 22/9
Η ΓΣ ιατρών νοσοκομείου Νίκαιας ομόφωνα δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα #COVID19.
Ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID”.

Κοντοζαμάνης: “Δεν γίνονται δεκτές οι παραιτήσεις”

“Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις, οπότε οι δύο επικεφαλής γιατροί συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά”, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της τακτικής απογευματινής ενημέρωσης της Τρίτης για τον κορονοϊό. Πρόσθεσε επίσης, ότι το νοσοκομείο ενισχύεται άμεσα με 10 επιπλέον κλίνες νοσηλείας Covid-19 και πλέον η δυναμικότητα του νοσοκομείου αγγίζει στο σύνολο, τις 40 κλίνες.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε: “Όπου χρειαστεί θα αυξήσουμε τις δυνάμεις και θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή! Η Νίκαια συνεχίζει να υποδέχεται περιστατικά και να διαχειρίζεται ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μάλιστα να σας πω ότι η παραίτηση, όπως γράφτηκε, του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε δεκτή, συνεχίζει κανονικά να ασκεί τα καθήκοντά του. Ο προγραμματισμός μας συνεχίζεται προκειμένου να εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες”

Αναπλ. διοικητής Νοσοκομείου Νίκαιας: “Ενισχύεται η κλινική Covid-19 με προσωπικό και νέες κλίνες”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Νίκιας, Αναστάσιος Μύτογλου, στην οποία προαναγγέλλει την ενίσχυση του νοσοκομείου με στόχο “τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, όπως και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας λόγω της πανδημίας COVID-19”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπάρξει αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα και συγκεκριμένα, από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μέχρι το Σάββατο 19/9/2020) σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του λεκανοπεδίου.

Επίσης, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης, η κλινική ασθενών COVID-19 “θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως είχε προγραμματιστεί, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος αλλά και της καλύτερης περίθαλψης των ασθενών”

Πηγή: iatropedia

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δύο τροχαία με διαφορά λίγων λεπτών στα Χανιά – Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα χωρίς σοβαρά τραύματα
15 Μαρτίου, 2025
Λουκίδης για την αφρικανική σκόνη: Είναι ένα φαινόμενο με διαβαθμίσεις – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
15 Μαρτίου, 2025
Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
15 Μαρτίου, 2025
Μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά – Πολλαπλά τα μέτωπα
15 Μαρτίου, 2025
Δούκας: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απονομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά»
15 Μαρτίου, 2025
Νεκρός ένας ηλικιωμένος που επιχείρησε να κλαδέψει δέντρο στα Χανία
15 Μαρτίου, 2025
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του 21χρονου γερμανού τουρίστα, που εντοπίστηκε νεκρός στην Κρήτη
15 Μαρτίου, 2025
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι πιστοί στην τελευταία του κατοικία τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο
15 Μαρτίου, 2025
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο άνδρας που παρίστανε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας
15 Μαρτίου, 2025
Τι ήταν το νεφελώδες «τείχος» που «σκέπασε» τα νότια προάστια της Αθήνας – Ποια η διαφορά με την «κανονική» ομίχλη
15 Μαρτίου, 2025