Κορονοϊός: «Έχω ασθενείς που είναι 30 ετών και είναι διασωληνωμένοι»

Περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ απ’ ότι στην Κίνα, σύμφωνα με τον επίσημο κινεζικό απολογισμό και την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για τη μεγάλη έκρηξη. Ωστόσο, τα νοσοκομεία δεν είναι προετοιμασμένα για μια πανδημία, όπως ο κορονοϊός. Είναι ανησυχητικό το ότι ασθενούν όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι.

«Αυτή είναι ζώνη πολέμου. Είναι ζώνη ιατρικού πολέμου. Κάθε μέρα, όταν έρχομαι, αυτό που βλέπω είναι πόνος, απελπισία, ταλαιπωρία και ανισότητες στο σύστημα υγείας.

Χρειαζόμαστε προσευχές, χρειαζόμαστε υποστήριξη, χρειαζόμαστε στολές, γάντια, μάσκες. Εργάζομαι σε δύο νοσοκομεία. Δουλεύω εδώ, στο Μπρούκλιν, και σε ένα άλλο νοσοκομείο στο Μπρονξ. Κι εκεί τα ίδια.

Έχω ασθενείς που ειναι στα 30 και τώρα τους έχουμε διασωληνώσει και είναι πολύ άρρωστοι, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Το ζήτημα ειναι μεταξύ ζωής και θανάτου, όσον αφορά τον κορωνοϊό. Αυτός ο ιός σκοτώνει πολύ κόσμο», δηλώνει σοκαρισμένος ο Αμερικανός γιατρός.

Επίσης επισημαίνει ότι υπάρχει η λάθος εντύπωση ότι μόνο οι μεγαλύτερης ηλικίας προσβάλλονται και επισημαίνει ότι κάθε μήνα εμφανίζονται στο νοσοκομείο ολοένα και πιο νέοι άνθρωποι που προσβάλλονται σοβαρά από αυτή την ασθένεια. Προσβάλλονται, μάλιστα, σε σημείο να πρέπει να τους βάλουν σε αναπνευστήρα, μόνο για να αναπνεύσουν.