Κορονοϊός: Εφιάλτης στον Άγιο Παντελεήμονα!

Μια εφιαλτική πρόβλεψη για το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Τα κρούσματα στο γηροκομείο είναι ήδη 40 και υπάρχουν φόβοι πως θα ξεπεράσουν τα 45, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (01.10.2020) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Τα κρούσματα στο γηροκομείο, στην οδό Μιχαήλ Βόδα στον Άγιο Παντελεήμονα, έγιναν γνωστά το απόγευμα της Τετάρτης (20.09.2020) και η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που αμέσως εκεί βρέθηκαν τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως τα κρούσματα στο γηροκομείο ήταν 32, ανάμεσά τους τουλάχιστον 21 ηλικιωμένοι. Όμως ο απολογισμός αυξήθηκε, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει, αφού θετικοί έχουν βρεθεί εκτός από ηλικιωμένους και εργαζόμενοι στο γηροκομείο.

Εκείνο που κανείς δεν ξέρει ακόμα είναι το πως έφτασε ο κορονοϊός στο γηροκομείο, αν και σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα συνήθως είναι εργαζόμενοι που είναι θετικοί στον κορονοϊό και χωρίς να το γνωρίζουν μεταφέρουν τον ιό στη δομή.

Ερωτηθείς ο Παναγιώτης Αρκουμανέας αν ο άνθρωπος που ήταν θετικός στον κορονοϊό, το γνώριζε αλλά παρ’ όλα αυτά συνέχισε να πηγαίνει στη δουλειά του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ απάντησε “αυτό θα το δούμε”, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιοι νοσηλευτές να είχαν νοσήσει και δυο εβδομάδες πριν!

Σε νοσοκομεία 21 ηλικιωμένοι

Επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα.

Στο σημείο έφτασε το ασθενοφόρο για να πραγματοποιήσει τη μεταφορά των 21 ηλικιωμένων στα νοσοκομεία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στη δομή θα γίνει απολύμανση, ενώ να σημειωθεί ότι στο πρώτο τεστ που είχε γίνει, είχαν βγει όλοι αρνητικοί. Τα θετικά κρούσματα προέρχονται από δεύτερο τεστ που έγινε στο γηροκομείο και όπως φαίνεται η αρχή έγινε από εργαζόμενο της δομής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ηλικιωμένοι μεταφέρονται στα δύο νοσοκομεία αναφοράς, τον “Ευαγγελισμό” και το “Σισμανόγλειο”.

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω γηροκομείο εντοπίστηκαν 32 κρούσματα και σήμανε αμέσως συναγερμός. Στο γηροκομείο έσπευσαν αργά χθες το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η Αθήνα δεν πάει καλά» είπε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι».

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.