Κορονοϊός: Έφοδος Τσιόδρα στο Περιστέρι – Καταγγελίες ασθενών

Απίστευτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι με τα τουλάχιστον 28 κρούσματα κορονοϊού και τους τρεις νεκρούς. Λίγο πριν τις 12.30 έφτασε στην κλινική ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση σε δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Μέχρι στιγμής στην κλινική που βρίσκεται στα δυτικά προάστια, έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα , 13 αφορούσαν ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην ΓΓΠΠ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19. Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ασθενείς που είχαν ραντεβού για αιμοκάθαρση σήμερα, πήγαν το πρωι στην κλινική στο Περιστέρι. Αναμένεται ωστόσο, μετά το σφράγισμα της κλινικής χθες, οι ασθενείς να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Την ίδια ώρα σοβαρές είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας όσον αφορά την κλινική στο Περιστέρι.