Κορονοϊός: Εικόνες φρίκης – Στοιβαγμένα πτώματα το ένα πάνω στο άλλο σε νοσοκομεία

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται από νοσοκομεία στη Ρωσία με ασθενείς που έχουν χάσει τη μάχη με τον κορονοϊό και τα πτώματα τους να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο.

Είναι ο εφιάλτης του κορονοϊού. Τα άκρα ενός πτώματος κρέμονται από ένα φορείο σε θάλαμο νοσοκομείου την ώρα που λίγο πιο δίπλα ασθενείς με κορονοϊό μάχονται για τη ζωή τους. Το βίντεο του CNN είναι πραγματικά σοκαριστικό.

«Έτσι φαίνονται οι νύχτες μας: Τρομακτικές», λέει ένας άνδρας περιγράφοντας τα όσα ζει ως μέλος του νοσοκομείου στο Ulyanovsk, μια πόλη περίπου 500 μίλια ανατολικά της Μόσχας. «Δύο ακόμα στο θάλαμο μας», λέει, ενώ γυρίζει ένα πτώμα. «Έτσι τους σκοτώνει όλους».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN αυτό το βίντεο είναι ένα μόνο από τα πολλά που έχει στην κατοχή του και δείχνει τις τρομακτικές συνθήκες στα νοσοκομεία της Ρωσίας.

Τα πλάνα είναι γροθιά στο στομάχι… Δείχνουν νεκροτομεία με σώματα, γυμνά, το ένα πάνω στο άλλο στο δάπεδο στοιβαγμένα με τις σκηνές να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη και όχι νοσοκομεία.

Τα συγκεκριμένα βίντεο, αναφέρει το ρεπορτάζ, αποδεικνύουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ υψηλότερος από όσα ανακοινώνονται επίσημα.

Η Ρωσία έχει κάνει γνωστό ότι πάνω από 33.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορονοϊό, αλλά αυτός ο αριθμός αμφισβητείται.

“Νομίζω ότι ο πραγματικός αριθμός είναι περίπου 130.000 άνθρωποι”, δήλωσε ο Alexey Raksha, πρώην κυβερνητικός στατιστικός που έκανε τις εκτιμήσεις του με βάση επίσημα στοιχεία σχετικά με τους υπερβολικούς θανάτους.

Ένας οδηγός ασθενοφόρου από το Σαράτοφ της νοτιοδυτικής Ρωσίας ο οποίος μίλησε στο CNN ανώνυμα επειδή φοβάται μην χάσει την δουλειά του είπε ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο του είναι ένα “χάος”.

“Οι γιατροί αρνούνται ακόμη και να δεχτούν ηλικιωμένους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα”, είπε. “Τους λένε ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν. Αλλά ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια στους θαλάμους.”

Και σε ένα άλλο βίντεο που δόθηκε στο CNN, γυρισμένο σε υπερφορτωμένο νεκροτομείο, ένας άνδρας περιγράφει εικόνες φρίκης: «Δεν μπορούμε να βρούμε κανένα μέρος εδώ. Είναι σαν μια ταινία τρόμου».

130 βουλευτές της Κρατικής Δούμας έχουν νοσήσει από τον νέο κρονοϊό ή ασθενούν αυτή τη στιγμή
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Βιτσισλάβ Βολόντιν δήλωσε σήμερα ότι 130 βουλευτές στην παρούσα περίοδο έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό ή ασθενούν αυτή την στιγμή, ενώ 28 βουλευτές νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Με πληροφορίες από CNN.COM

-Ad-