Συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες και οι μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο κορονοϊό, κυρίως όσων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία παγκοσμίως.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μίας 48χρονης μητέρας τριών παιδιών από τη Γερμανία που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, καθώς και αυτή μολύνθηκε από τον covid-19. H 48χρονη ασθενής «λυγίζει» που βρίσκεται μακριά από τα παιδιά της, όπως αναφέρει σε καθημερινή βάση μέσω twitter.
Σκοπός της, όπως επισημαίνει, είναι να ενημερώνονται οι δικοί της άνθρωποι, αλλά και να σχηματίσει ο κόσμος, ιδιαίτερα εκείνοι που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρόκειται για υπερβολές, μία πραγματική εικόνα της κατάστασης και της τραγωδίας που βιώνουν όσοι έχουν νοσήσει και γενικότερα ολόκληρος ο πλανήτης.
Η Καρολάιν Πράισλερ είναι μία από τους 7.500 κατοίκους της Γερμανίας που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό. Η 48χρονη μητέρα τριών παιδιών, κατοικεί σε μία μικρή πόλη της βορειοανατολικής Γερμανίας. Καθώς βρίσκεται μόνη, σε απομόνωση και μακριά από τους δικούς της, μοναδική διέξοδος επικοινωνίας είναι το διαδίκτυο.
Όταν η ίδια αναζήτησε πληροφορίες για τον κορωνοϊό που, δεν βρήκε παρά ελάχιστα στοιχεία. Το σημαντικότερο; Καμία περιγραφή της πραγματικής εικόνας των ασθενών.
Τότε ήταν που αποφάσισε να μοιραστεί με όλον τον κόσμο την εμπειρία της, μέσω του Twitter και των 5.500 ακολούθων της.
Χρησιμοποιώντας το hashtag #coronatagebuch, German for #coronadiary, η Πράισλερ ενημέρωνε καθημερινά με φωτογραφίες και λιτές περιγραφές, όσα η ίδια βίωνε, μόνη σε ένα δωμάτιο.
Hey #coronatagebuch du musst jetzt mit @reinholdmdb tapfer sein🥰. Mein 3. Tag mit #coronadeutschland beginnt mit 🚑 Rettungsdienst🦠 . Ich verlasse euch mal kurz. Bleibt gesund und zuversichtlich! Ich bin es auch. In #Vorpommern sind selbst die Krankenhäuser toll. Tapfer sein 🙌🏼 pic.twitter.com/t0JHnIvduq
— Karoline Preisler (@PreislerKa) March 14, 2020
Παρουσίαζε τον εαυτό της να απολυμαίνει τον χώρο με μαντηλάκια, να φοράει μάσκα, να τακτοποιεί τα ρούχα της στο νοσοκομείο. Μία εικόνα που φαντάζει τόσο οικεία σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, αλλά τόσο ξένη και απόμακρη για όσους έχουν την τύχη να είναι υγιείς, πόσω μάλλον για έναν ιό που δεν έχουμε φάρμακο και δεν γνωρίζουμε πώς να τον εξουδετερώσουμε.