Κορονοϊός: Έκκληση Κικίλια στους ιδιώτες γιατρούς

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και το πρόγραμμα των εμβολιασμών από το Υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως μόνο κατά τη χθεσινή μέρα πραγματοποιήθηκαν 185 εισαγωγές Covid σε νοσοκομεία της Αττικής.

«Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο» τόνισε ο υπουργός Υγείας και ενημέρωσε πως σήμερα στη χώρα υπάρχουν 1.404 κλίνες Covid.

«Η πίεση αυξάνεται» επεσήμανε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε πως: «Αυτή η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ώρες δεν βοηθάει κανέναν και δεν οδηγεί πουθενά».

Στην συνέχεια απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να μπουν και εκείνοι στη μάχη κατά του κορονοϊού. «Θα ήθελα ακόμα μια φορά να κάνω έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς των ανάλογων ειδικοτήτων να βοηθήσουν στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται. Με νομοθετική πρωτοβουλία η μηνιαία αποδοχή τους θα είναι 2.000 ευρώ καθαρά και ακατάσχετα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να συμβάλλουν στην ανάσχεση της πανδημίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας.

«Δυστυχώς πλέον οι ηλικίες που οδηγούν την πανδημία είναι μεταξύ 20-50 ετών» τόνισε.

Επιπλέον ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως παρακολουθούν καθημερινά τις παραδόσεις των δόσεων του εμβολίου που φθάνουν στη χώρα και τόνισε πως μέσα στον Μάρτιο θα παραδοθούν 1.071.000.

«Το τέλος αυτής της προσπάθειας είναι κοντά» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.