Κορονοϊός: Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη – Έρχεται lockdown στην Αττική

Τα χαρτιά του για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανοίγει την Πέμπτη (05.11) ο πρωθυπουργός με έκτακτες ανακοινώσεις που θα κάνει στις 12:00 το μεσημέρι.

Στην ενημέρωση θα είναι παρών και ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος θα απαντήσει με τον πρωθυπουργό σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στην απόφαση να θέσει σε lockdown την Αττική, στα πρότυπα της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις για κλιμακωτή αυστηροποίηση των μέτρων, που φτάνει μέχρι και το κλείσιμο σχολείων.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν είναι ορατό, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να ανακοινωθεί το κλείσιμο των Λυκείων όπως ακριβώς και στη συμπρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είχε δεχτεί δύο εισηγήσεις στις οποίες κλήθηκε να αποφασίσει. Πρώτο, γενικό lockdown σε όλη τη χώρα ή καραντίνα μόνο στην Αττική, που φαίνεται να έιναι και η τελική του απόφαση.

Κυβερνητικής πηγές, μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που καθιστά επιβεβλημένη την ανάληψη και την επιβολή επιπλέον περιοριστικών μέτρων. Δεν μπορούμε να βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά και ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα».

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό, για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να ισχύουν από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σε 2.646 ανέρχονται τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (04/11) ο ΕΟΔΥ.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2646, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 46.892 (ημερήσια μεταβολή +6.0%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 18, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 673 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 179 (76.5% άνδρες).