Κορονοϊός – Ελλάδα: 22 νεκροί – 78 νέα κρούσματα – 821 συνολικά

Αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας καθώς όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 78.

Έτσι ο συλονικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 821.

Την ίδια ώρα, σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών νοσηλεύονται 134 ασθενείς, οι 53 εξ αυτών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένοι, ενώ εξιτήριο έχουν λάβει 36 άτομα.

Στους 22 οι νεκροί

Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Τσιόδρας οι νεκροί λόγω κορονοϊού στη χώρα μας είναι 22, καθώς ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, Τετάρτη.

Ο 22ος νεκρός ήταν Γερμανός καθηγητής ο οποίος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση με κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο Γερμανός καθηγητής βρισκόταν στο Ηράκλειο όπου δίδασκε σε σεμινάριο μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορονοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Γερμανός καθηγητής δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

Νωρίτερα κατέληξε από τον κορονοϊό και ηλικιωμένος που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.Πρόκειται για έναν άνδρα από την περιοχή του Δήμου Μύκης.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, 36 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι μέση ηλικία των θυμάτων ήταν τα 74 έτη και 21 από τους 22 νεκρούς παρουσίαζαν υποκείμενα νοσήματα.