Κορονοϊός – Ελλάδα: 3 νεκροί σε 24 ώρες – 495 κρούσματα – Κλείνουν οι λαϊκές – Νέα μέτρα

31 είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας ενώ 495 είναι στο σύνολο σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Την ίδια ώρα διασωληνωμένα παραμένουν 20 άτομα ενώ υπάρχουν και 84 απροσδιόριστα κρούσματα.

Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Τσιόδρας, 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τον φονικό ιό, με αποτέλεσμα 9 πολίτες συνολικά έχουν πεθάνει από τον COVID-19 στην Ελλάδα.

Το 7ο θύμα του κορονοϊού ήταν ο 86χρονος άνδρας που διέμενε στη Δαμασκηνιά Κοζάνης και παρουσίασε τα συμπτώματα της νόσου πριν από μία εβδομάδα αλλά μετά από επιδείνωση των συμπτωμάτων από την πέμπτη ημέρα δεν άντεξε και έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ο 86χρονος είναι το δεύτερο θύμα από τον κορονοϊό στο συγκεκριμένο χωριό μετά τον 90χρονο πατέρα του αρχικού φορέα του χωριού.

Ο θάνατος του 8ου νεκρού έγινε γνστός το μεσημέρι και πρόκεται για άνδρα ηλικίας 80 ετών. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παμακάριστος» κι έδινε μάχη αρκετές μέρες με τον ιό.

Για το 9ο θύμα που ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία, πέραν του ότι διέμενε στην Αθήνα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος ανακοίνωσε τη λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και δήλωσε τη δυσαρέσκεια του για τις μαζικές μετακινήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η πολιτεία γνωρίζει ποιοι περνούν τα διόδια».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «πρόκειται για πραγματική μάχη» και ανακοίνωσε τα εξής:

  • Από αύριο επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων τους
  • Απαγορεύεται ο απόπλους και κατάπλους σκαφών αναψυχής σε όλη την επικράτεια, όσα βρίσκονται σε πλεύση υποχρεούνται να γυρίσουν πίσω μέχρι αύριο 21/03
  • Αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές οι λαϊκές
  • Σε όλες τις λαϊκές μειώνονται οι πάγκοι
  • Αναφορικά με τα σούπερ μάρκετ πλέον θα ισχύσει το ενας πελάτης ανά 15 μέτρα αντί 10 μέτρα που ίσχυε μέχρι τώρα