Κορονοϊός – Ελλάδα: 4 νεκροί σε μία ημέρα – 71 νέα κρούσματα – 892 συνολικά

Αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 71.

Έτσι τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 892. Σύμφωνα με τα στοιχεία 57 συμπολίτες μας συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 54 είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Συνολικά, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Τσιόδρας, 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον COVID-19, ενώ 4 από αυτούς έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό μέσα σε μία ημέρα.

Ενώ, αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.

Από τους νεκρούς, οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες.

4 νεκροί σε μία ημέρα

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένας ένας άντρας από τη Δαμασκηνιά είναι το 24ο θύμα στη χώρα μας.

Επίσης, στον Ευαγγελισμό έχασε τη ζωή του το πρωί άνδρας 70 ετών από κορονοϊό με υποκείμενα νοσήματα. Πρόκειται για το 25ο θύμα στη χώρα μας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν κάτοικος Γλυφάδας.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ένας 46χρονος στρατιωτικός είναι το δεύτερο θύμα του κορονοϊού στην Ξάνθη. Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν.

Πρόκειται για τον πρώτο στρατιωτικό θύμα του κορονοϊού, ο οποίος υπηρετούσε στο Δ΄ ΣΣ στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Για το 26ο θύμα του ιού που ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας δεν υπάρχουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες.