Κορονοϊός – Ελλάδα: 5 νεκροί σε λίγες ώρες – 1.212 κρούσματα συνολικά

Αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας επιβεβαιώθηκαν ακόμη 56.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 1.212

43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω κορονοϊού. Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Τσιόδρας 5 έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό σήμερα.

Οι νεκροί είναι 32 άνδρες και 11 γυναίκες. Παράλληλα, 72 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε ΜΕΘ. Μέση ηλικία είναι τα 65 έτη και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας,  έχασαν τη «μάχη» με το φονικό ιό ακόμη δύο συνάνθρωποι μας, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται,για δύο άνδρες, 86 και 70 ετών, οι οποίοι νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ, στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, είχε καταλήξει και άνδρας που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Ο ασθενής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης το Σάββατο, οπότε και είχε διασωληνωθεί και κατέληξε το πρωί της Δευτέρας (30/03).

Πρόκειται για τον έκτο νεκρό από την Καστοριά.

Ακόμη την «μάχη» με τον κορονοϊό και τις επιπλοκές, έχασε και ένας 61χρονος από την Ξάνθη, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Έτσι, μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 43, ενώ τα κρούσματα έχουν ήδη ξεπεράσει τα 1150.