Κορονοϊός Ελλάδα: 500 γιατροί και νοσηλευτές σε καραντίνα

Εκτεθειμένοι στη νόσο Covid 19 είναι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας με τον νέο κορονοϊό να μολύνει καθημερινά τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα ήδη 110 γιατροί και νοσηλευτές έχουν υποβληθεί σε εξέταση με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι είναι θετικοί.

Μάλιστα και σύμφωνα με τους εργαζομένους στο ΕΣΥ ακόμη έξι νοσηλεύονται με συμπτώματα πνευμονίας ενώ άλλοι 500 έχουν τεθεί σε κατ οίκον περιορισμό για επτά ημέρες. Και καθώς ο SARS-CoV-2 δοκιμάζει τις αντοχές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων παγκοσμίως ολοένα και περισσότεροι γιατροί ανά τον κόσμο δηλώνουν ότι τα συστήματα Υγείας βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στέλνοντας σήμα κινδύνου και ζητώντας απεγνωσμένα ενίσχυση.

Στη χώρα μας οι υπερασπιστές της δημόσιας Υγείας αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων ως μία μαύρη τρύπα που γιγαντώθηκε εν μέσω της υγειονομικής κρίσης αποκαλύπτοντας την ένδεια σε προσωπικό. Προ της επιδημίας οι κενές οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών άγγιζαν τις 6.000 ενώ των νοσηλευτών ξεπερνούσαν τις 25.000 σημειώνει στα «ΝΕΑ» η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών στα Νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά. Συνεπώς η ίδια επιμένει ότι είναι αναγκαίο να τοποθετηθούν άμεσα και κατά ομάδες οι νοσηλευτές και οι γιατροί που έχουν προσληφθεί εκτάκτως από την κυβέρνηση ώστε να ανασάνουμε. Και επισημαίνει ότι η εθελοντική προσφορά των πολιτών ανάμεσά τους και υγειονομικοί είναι αναγκαία και συγκινητική διευκρινίζει όμως ότι το έργο τους θα ωφελήσει κυρίως την κοινότητα όπως είναι για παράδειγμα η κατ οίκον φροντίδα ασθενών όπου και πρέπει να επικεντρωθεί.

Πληροφορίες: ΤΑ ΝΕΑ