Κορονοϊός – Ελλάδα: Αυξήθηκαν τα κρούσματα και οι νεκροί

Τα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα 03/08 στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ είναι 77.

Από αυτά τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν καταγραφεί δύο ακόμη θάνατοι.

Συνολικά τα θύματα είναι 210 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 4.737. 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 77 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1.303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός: Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Πέτσας

Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση ώστε να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Kατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα συζητήθηκε η πρόταση να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους στα πλοία, ειδικά, τώρα, που αυξάνεται το πρωτόκολλο της πληρότητας στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το μέτρο καθίσταται υποχρεωτικό από αύριο.

Αναλυτικά, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε τα εξής:

  • Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο (σ.σ. Τρίτη, 4 Αυγούστου) και μέχρι τις 18 Αυγούστου 2020.«Η συμμόρφωση είναι κρίσιμη προκειμένου να μη ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων» τόνισε ο κ. Πέτσας.
  • Παρατείνεται μέχρι 18 Αυγούστου η απόφαση με βάση την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως το τριήμερο του 15 Αυγούστου είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Η τηλεδιάσκεψη αυτή θα γίνεται 3 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, για όλο τον Αύγουστο.