Κορονοϊός – Ελλάδα: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται

Στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν πλέον τα επιδημιολογικά δεδομένα μέρα με τη μέρα και αναλόγως λαμβάνουν αποφάσεις για την ανάσχεση του κορονοϊού.

Στο τραπέζι βρίσκονται μεταξύ άλλων η περαιτέρω υποχρεωτική επέκταση της τηλεργασίας η αναστολή λειτουργίας και άλλων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα το κλείσιμο για κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες που παραμένουν ανοιχτές και ως ύστατο μέτρο ακόμα και η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας ή η αλλαγή στο καθεστώς των sms, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News».

Πάντως κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι σε σχέση με την καραντίνα του περασμένου Μαρτίου ήδη υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά αφού για κάθε μετακίνησή μας απαιτείται η χρήση μάσκας

Οπως λένε η κυβέρνηση ασχολείται επισταμένως με το πρόβλημα καθώς η εξέλιξη της πανδημίας είναι μια δυναμική κατάσταση Για τον λόγο αυτόν όποτε απαιτείται υπάρχει αναπροσαρμογή των μέτρων Πέρα από την επιθετικότητα του δεύτερου κύματος πάντως στο κυβερνητικό επιτελείο αναγνωρίζουν πως η πίεση και η κόπωση των πολιτών αλλά και το ότι μπαίνουμε σιγά-σιγά στην καρδιά του χειμώνα δυσχεραίνουν περαιτέρω την κατάσταση.

Και αυτό σημαίνει πως τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα το επόμενο διάστημα πριν γίνουν καλύτερα Σε αυτό το πλαίσιο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στο lockdown των τριών εβδομάδων που έχει ανακοινωθεί αφού υπάρχει συγκεκριμένος στόχος για τη μείωση των κρουσμάτων. Αλλωστε για την ώρα καταγράφεται αύξηση των περιστατικών και όχι αποκλιμάκωση.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν ήταν τυχαία και η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πανδημία. «Η εντύπωσή μου είναι ότι μερικές φορές χρειάζεται να πάρουμε πιο αυστηρά μέτρα από ό,τι πήραμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο για να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα το οποίο πετύχαμε τότε», τόνισε ο πρωθυπουργός

Περισσότερα στην εφημερίδα «Real News»