Κορονοϊός – Ελλάδα: Αυτές είναι οι δύο νέες περιοχές που πάνε για lockdown – Τι θα γίνει με Αττική

Σε καθεστώς ολικού lockdown, τίθενται από την Τρίτη (03/11) η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι μοναδικές περιοχές της χώρας μας που θα «γκριζαριστούν» στον υγειονομικό χάρτη της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega σε τροχιά ολικού lockdown βρίσκεται η Δράμα και η Μαγνησία. Το αν θα ακολουθήσουν το δρόμο της Θεσσαλονίκης θα κριθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα η Δράμα ανακοίνωσε 59 νέα κρούσματα, ενώ η Μαγνησία 11.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Δευτέρα (02/11/2020) 1.152 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 96 συνδέονται με συρροές.

Για ακόμα μία μέρα Αττική και Θεσσαλονίκη κατέγραψαν θλιβερή πρωτιά με 362 και 210 αντίστοιχα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 42.080 (ημερήσια μεταβολή +2.8%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Παράλληλα, όλη τη χώρα λειτουργούν 312 κλίνες ΜΕΘ – COVID-19 εκ των οποίων οι 188 είναι κατειλημμένες και 124 κενές (ποσοστό 40%), σύμφωνα με στοιχεία από πηγές του υπουργείου Υγείας.

Οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της Θεσσαλονίκης είναι σήμερα 85. Από αυτές, 57 είναι κατειλημμένες και 28 κενές (ποσοστό 33%).

Έρχεται lockdown και στην Αττική;

Την ίδια ώρα, η Αττική είναι η μεγάλη αγωνία για επιδημιολόγους και κυβέρνηση, καθώς η εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού θα κρίνει αν η θα «γκριζάρει» και θα τεθεί σε καθολική καραντίνα.

Τα στοιχεία που τους ανησυχούν είναι ο διπλασιασμός των κρουσμάτων κάθε εβδομάδα, καθώς και η θετικότητα των τεστ, που φτάνει στο 5,7%.

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τις εξελίξεις. Αν δούμε ότι πάει να δημιουργηθεί περαιτέρω πίεση, θα δράσουμε πάλι γρήγορα και προληπτικά πριν φτάσει το σύστημα υγείας να δοκιμαστεί», υπογράμμισε το μεσημέρι της Δευτέρας (02/11) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

-Ad-