Κορονοϊός – Ελλάδα: Αυτό είναι το εφιαλτικό σενάριο για τις μάσκες

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται συνεχώς στη χώρα μας και ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης. περιέγραψε ένα εφιαλτικό σενάριο για τη ζωή εν μέσω της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που ξέρουμε πολύ καλά τις συνέπειες και παρόλα αυτά ως κοινότητα, ως πολίτες επιλέγουμε να τις αγνοήσουμε. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που βλέπουμε», επεσήμανε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης (13/08) στον ΣΚΑΪ.

«Συνειδητά παίρνουμε το ρίσκο και για τον εαυτό μας και για τους συγγενείς μας», συμπλήρωσε.

«Αν ο κόσμος θεωρεί ότι είναι καλό να ξεκινήσουμε το φθινόπωρο με 500-800 κρούσματα την ημέρα, που θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες παντού, που θα πρέπει να σε όλες τις εκδηλώσεις να έχουν μάσκες, που στην καλύτερη περίπτωση τα σχολεία θα ανοίξουν με μάσκες, αν θεωρούν ότι όλο αυτό το μοντέλο για τους επόμενους έξι μήνες -γιατί τόσο θα κρατήσει αφού θα έχουμε χειμώνα- είναι καλό, ας συνεχίσουν τις συμπεριφορές αυτές», τόνισε ο κ Δερμιτζάκης.

«Αν θέλουν να το αναστρέψουνε, θα πρέπει τώρα να δράσουμε, να ρίξουμε τα κρούσματα πολύ χαμηλά, γύρω στο 50 και κάτω, ώστε να μπούμε στο φθινόπωρο με πολύ λίγα κρούσματα κι ένα σχετικό πλαίσιο ασφάλειας. Μπορούμε να το κάνουμε αλλά πρέπει να το κάνουμε τώρα», τόνισε.

Για το άνοιγμα των σχολείων

«Αν συνεχίζουμε με αυτές τις συνθήκες το αν θα ανοίξουν τα σχολεία ή όχι, θα είναι λεπτομέρεια θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά.

Θα είναι πολύ μεγάλο ρίσκο, αν υπάρχει τέτοια αύξηση να ανοίξουν τα σχολεία γιατί θα υπάρχουν εστίες μετάδοσης και μέσα σε αυτά με όλες τις συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει», προειδοποίησε ο κ. Δερμιτζάκης και συμπλήρωσε ότι ρίσκο θα έχουν «όλες οι κοινωνικές δραστηριότητες που βάζουν κόσμο σε κλειστό χώρο».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Δένδιας καλεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα στην αυταρχική Τουρκία και την Ελλάδα του διεθνούς δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Κορινθίου: Τώρα πια δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε για εμένα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Teleperformance κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας BIG 2025 για την πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης αλληλεπιδράσεων
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πάρος: Εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο λόγω ανησυχίας στατικότητας κτιρίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Έλον Μασκ για ΗΠΑ: Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση με πανό για τα Τέμπη μπροστά από τη Βουλή
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τασούλας: Η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κατεπείγουσα έρευνα για αναρτήσεις σε βάρος του ανακριτή της υπόθεσης των Τεμπών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σωλήνας καλοριφέρ εξερράγη σε σχολείο της Εύβοιας κατά τη διάρκεια του μαθήματος
12 Φεβρουαρίου, 2025