Κορονοϊός Ελλάδα: Αγωνία για ηλικιωμένους και βρέφη

Ξεκινούν έλεγχοι σε όλα τα γηροκομεία, μετά τη γνωστοποίηση της περίπτωσης γηροκομείου της Νέας Μάκρης, όπου μέχρι στιγμής 12 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό.

Το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη επισκέφθηκαν τη Δευτέρα ο κ. Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Αρκουμανέας.

Στο εν λόγω γηροκομείο, οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν στην εργασία τους και θα αποχωρούν όταν τελειώνει η βάρδιά τους, ενώ θα υποβάλλονται σε τεστ κάθε δύο με τρεις ημέρες.

Οι έλεγχοι στο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη ξεκίνησαν όταν ένας εκ των ηλικιωμένων που διαμένουν εκεί παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής (12/04) ξεκίνησε η διαδικασία των τεστ, και ελήφθησαν δείγματα από 122 άτομα, εργαζόμενους και τρόφιμους.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα αυστηρά είναι τα μπλόκα στο Δροσερό της Ξάνθης, όπου κανείς δεν μπορεί να βγει από την περιοχή. Παράλληλα, στις εισόδους και εξόδους υπάρχει ειδικό συνεργείο που απολυμαίνει τα οχήματα.

Σημειώνεται ότι από την περιοχή Δροσερό είναι και το ένα εκ των τριών βρεφών που νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με κορονοϊό, με την κατάστασή του να είναι κρίσιμη.

Νωρίτερα τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία στους κατοίκους του οικισμού, και πάρθηκαν 335 δείγματα, με τα αποτελέσματα να αναμένονται το βράδυ της Δευτέρας ή την Τρίτη.

-Ad-