Κορονοϊός Ελλάδα: Ανησυχία για εισαγόμενα κρούσματα – Διασπορά στα νησιά

Συναγερμός σήμανε στην Αίγινα με τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος κορoνοϊού και μάλιστα σε συνθήκες πολυκοσμίας.

Πρόκειται για άνδρα που ταξίδεψε από την Αγγλία και έφτασε στην χώρα μας μέσω του Βελιγραδίου για να παραστεί στην κηδεία του 16χρονου ανιψιού του, που πνίγηκε πριν από λίγες ημέρες σε πισίνα στο νησί.

Ο θείος του 16χρονου, που ερχόμενος από το εξωτερικό, δεν τήρησε την καραντίνα έως ότου βγουν τα αποτελέσματα του τεστ, εντοπίστηκε θετικός στον πρώτο έλεγχο. Σήμερα αναμένεται η απάντηση και του δεύτερου ελέγχου για να επιβεβαιωθεί αν όντως είναι φορέας του κορονοϊού.

Την ώρα που όλα είναι έτοιμα για το άνοιγμα των πυλών για τις διεθνείς πτήσεις την 1η Ιουλίου, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται επί ποδός για τα κρούσματα από το εξωτερικό. Είναι ενδεικτικό ότι από τις 15 Ιουνίου, όταν άρχισαν να προσγειώνονται οι πρώτες διεθνείς πτήσεις, από τα 259 κρούσματα στη χώρα μας, τα 55, δηλαδή το 21% ήταν εισαγόμενα.

Την ιδιά ώρα 4 ναυτεργάτες στο ναυπηγείο Νεωρίου στη Σύρο, που είχαν έρθει στην χώρα μας από πτήση του εξωτερικού, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Οι στενές επαφές των ναυτεργατών βρέθηκαν αρνητικές, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ανησυχία και στην Ίο, όταν μια Λευκορωσίδα τουρίστρια εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό. Η γυναικά είχε έρθει στην χώρα μας από πτήση του εξωτερικού και ιχνηλατώντας οι επάφες της.

Οι ένοπλες δυνάμεις στη μάχη του κορονοϊού

Με την έναρξη των διεθνών πτήσεων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, οι ένοπλες δυνάμεις αναλαμβάνουν τους ελέγχους για κορονοϊό στα νησιά για τους επόμενους 3 μήνες σε μια προσπάθεια να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας.

Οι αρχές τονίζουν, ότι ο κινδυνος του κορωνοίου εξακολουθει να είναι υπαρκτός, κάτι που καθιστά υποχρεωτική την χρήση μάσκας στα αεροδρόμια και στα πλοία, ώστε να αποφχθεθει η διάδοση του κορωνοϊού.