Κορονοϊός – Ελλάδα: Ανησυχητικά νέα – Τι ακριβώς συμβαίνει

Οι αριθμοί μόνο ενθαρρυντικοί δεν είναι για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας.

Τη στιγμή που το lockdown οδεύει προς το να κλείσει έναν ημερολογιακό μήνα, με τους λοιμωξιολόγος και την κυβέρνηση να είναι έτοιμοι για επιπλέον παράταση ως τις 14 Δεκεμβρίου, οι αριθμοί δεν βελτιώνονται και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, βέβαια, πέρα από τα καθημερινά κρούσματα που ανακοινώνονται και δεν έχουν κάποια δραστική μείωση, εντοπίζεται στο σύστημα υγείας. Η πίεση που ασκείται σε όλα τα νοσοκομεία, ειδικότερα σε αυτά της Βόρειας Ελλάδας, πλέον είναι αφόρητη.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες βράδυ νοσηλεύονταν σε όλη τη χώρα 4.170 ασθενείς με κορονοϊό. Από αυτούς σε απλές κλίνες covid ήταν 3.279 ασθενείς και 891 σε ειδικές κλίνες. Από τους 891 οι 621 ήταν σε ΜΕΘ covid. Έγιναν 394 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, ενώ δόθηκαν 383 εξιτήρια.

Στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας νοσηλεύονται περισσότεροι από 2.300 ασθενείς, εκ των οποίων σχεδόν 320 σε ειδικές κλίνες με τους περισσότερους σε ΜΕΘ.

Μόνο στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας νοσηλεύονται 1.416 ασθενείς. Από αυτούς 220 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και ειδικές κλίνες.